«Θέατρο παραλόγου» με το νερό στο Βόλο: Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος και η κυβέρνηση «διαφημίζει» ότι το μπουκάλι θα κοστίζει 0,50€

Άγνωστο τελικά τι ισχύει με το νερό στο Βόλο

«Θέατρο παραλόγου» με το νερό στο Βόλο: Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος και η κυβέρνηση «διαφημίζει» ότι το μπουκάλι θα κοστίζει 0,50€

Ένα απίστευτο «θέατρο του παραλόγου» παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του Βόλου, καθώς την ώρα που ακόμα η πόλη μετρά ζημιές είναι άγνωστο το τι ισχύει με το νερό. 

Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος λέει ότι είναι μη πόσιμο, αλλά μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο και να το χρησιμοποιήσει σε οποιαδήποτε άλλη εργασία, χρησιμοποιώντας ωστόσο τις γνωστές αγοραίες του εκφράσεις για να πείσει τους πολίτες. «Εχώ κάνει στο ποτάμι», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Από την άλλη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη υποστηρίζει ότι το νερό είναι ακατάλληλο και για να κάνει μπάνιο κάποιος. «Να το βράζετε στους 100 βαθμούς πρώτα και μετά να κάνετε», είπε χαρακτηριστικά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και ότι θα αργήσει αρκετές μέρες (πιθανότατα και μήνες) για να επανέλθει. Κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες στο Βόλο θα πρέπει να αγοράζουν μπουκαλάκια νερό. Για να αποφύγει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πλαφόν. Δηλαδή θα πληρώνουν οι πολίτες το μπουκαλάκι νερό 50 λεπτά του ευρώ, όπως σε όλη την πόλη. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι το πλαφόν ορίζει τις τιμές της αγοράς που ισχύουν ήδη για το εμφιαλωμένο νερό ενώ αν ανατρέξει κανείς στα e-shop των σούπερ μάρκετ θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν λόγω προσφορών τιμές αγοράς μικρότερες από το πλαφόν που επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης!

Συγκεκριμένα τον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στη Θεσσαλία, με στόχο -υποτίθεται- την προστασία του καταναλωτικού κοινού από κρούσματα αθέμιτης κερδοφορίας, προβλέπει απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο που ισούται με τουλάχιστον το  τετραπλάσιο του οφέλους, το οποίο προκύπτει από την διαφορά της τιμής πώλησης με την ανώτατη τιμή πώλησης επί του συνόλου των αποθεμάτων νερού, πωληθέντων και μη, της επιχείρησης. Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 5.000 ευρώ και μεγαλύτερο του 1.000.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.