ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Με δύναμη από την Κηφισιά»- Το περίφημο έργο των Κεχαΐδη- Χαβιαρά στο θέατρο Στοά (φωτό)

«Με δύναμη από την Κηφισιά»- Το περίφημο έργο των Κεχαΐδη- Χαβιαρά στο θέατρο Στοά (φωτό)

Το 45 ετών θέατρο στην περιοχή Ζωγράφου ανανεώνεται και παρουσιάζει το περίφημο θεατρικό των Κεχαΐδη-Χαβιαρά, με ηρωϊδες μόνο γυναίκες.

Ας μιλήσουμε για έρωτα. Εναν έρωτα… λοξό. Το Θέατρο Στοά στου Ζωγράφου, ξεκινάει από φέτος μια καινούργια πορεία, αφού παραδόθηκε στους νεώτερους συνεργάτες του για να συνεχίσουν εκείνοι τον αγώνα που ξεκίνησε πριν από 45 ακριβώς χρόνια, στο ίδιο θέατρο, με τη συνεχή παρουσία του και πάντοτε με μια τολμηρή πρόταση.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου, ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης, ελληνικής θεατρικής παραγωγής, το «Με δύναμη από την Κηφισιά», των Κεχαΐδη-Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου. 

Τους τέσσερις ρόλους του έργου ερμηνεύουν δύο παλιά στελέχη της Στοάς, η Ευδοκία Σουβατζή και η Εύα Καμινάρη, μαζί με τις νεώτερες Χριστίνα Πλατανιώτη και Ελευθερία Στεργίδου. Το σκηνικό και τα κοστούμια υπογράφει η Λέα Κούση.

Το «Με δύναμη από την Κηφισιά» είναι ένα έργο για τις γυναίκες. Τρεις φίλες και η κόρη της μίας εξ αυτών συζητούν συνέχεια για τον έρωτα τόσο έντονα, όσο έντονη είναι τελικά και η απουσία του. Ο Δημήτρης Κεχαΐδης πίστευε ότι, μιλώντας για τον έρωτα, είναι σαν να μιλάς για την ίδια τη ζωή. Η συζήτηση για τον έρωτα, έλεγε, δεν είναι σαν όλες τις άλλες, δεν είναι για να περνάει η ώρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής. Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες αυτές: την Αλέκα, τη Μάρω, τη Φωτεινή και την Ηλέκτρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής τους. Γι’ αυτό και είναι πρόσωπα τραγικά ιδωμένα, όπως λέει η Ε. Χαβιαρά, από μία γωνία… λοξή.

Η παράσταση

«Με δύναμη από την Κηφισιά», Δημήτρης Κεχαΐδης & Ελένη Χαβιαρά

Θέατρο Στοά: Μπισκίνη 55, Ζωγράφου, τηλ. 210 7702830

Παίζεται: Παρασκευή & Σάββατο (21.00), Κυριακή (19.00)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εισιτήρια: 10 ευρώ (Παρασκευή), 15 ευρώ (Σάββατο, Κυριακή)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.