Βρετανία: «Η θέση μας όσον αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν αλλάζει»

Παρά την ανακοίνωση της UNESCO για απευθείας συνομιλίες

Βρετανία: «Η θέση μας όσον αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν αλλάζει»

Η βρετανική κυβέρνηση, παρά την ανακοίνωση της UNESCO για απευθείας συνομιλίες για τα γλυπτά μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και του υφυπουργού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Λόρδου Στίβεν Πάρκινσον, δήλωσε πως «η θέση μας όσον αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν αλλάζει».

Η ημερομηνία της συνάντησης της υπουργού Πολιτισμού με το Βρετανό υφυπουργό δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Όπως τονίζει η UNESCO ζητούσε από τη Βρετανία να επανεξετάσει τη στάση της, και να προχωρήσει σε καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών.

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού επιβεβαίωσε ότι η βρετανική θέση δεν αλλάζει, παρά τη σκοπιμότητα της διακυβερνητικής πλέον συνάντησης, ότι τα γλυπτά είναι νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ότι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου έχουν την τελική ευθύνη για τις όποιες αποφάσεις. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελληνική πηγή από την πλευρά της σχολίαζε ότι πρόκειται για θετικό βήμα, διότι υπάρχει για πρώτη φορά διακυβερνητικός διάλογος σε αυτό το πλαίσιο, αλλά οι προσδοκίες είναι προς το παρόν τουλάχιστον χαμηλές, καθώς ακόμα και στην υπό εξέλιξη 23η σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO στο Παρίσι η βρετανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αλλάξει θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.