Εδώ ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να γίνουμε «πράσινοι»

Οι Αμερικανοί επανέρχονται στο προσκήνιο των ενεργειακών στην Ανατολική Μεσόγειο με την ExxonMobil να ετοιμάζεται για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στον στόχο Γλαύκος του τεμαχίου 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Και την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός αποτάσσεται των υδρογονανθράκων γιατί πρέπει να γίνουμε “πράσινοι” με τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά! Έτσι οι τυχόν έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην ελληνική ΑΟΖ (όπου έχουν καταφέρει ή τολμήσει να κυρήξουν) απλά αγνοούνται.

Όπως μετέδωσε η ηλεκτρονική έκδοση του «Φιλελεύθερου», ο ανώτερος αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας, Τζον Αρντίλ, που βρίσκεται στην Κύπρο είχε συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι δύο, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών, συζήτησαν τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.
https://twitter.com/CyprusMFA/status/1460963970559393798

Την Τρίτη σύμφωνα πάντα με το philenews.com, μιλώντας στο 17ο συνέδριο του Economist ο Τζον Αρντίλ αναφέρθηκε στις ενεργειακές προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου και το ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών για την περιοχή.

Ανέφερε πως «η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια πάρα πολύ τοποθεσία για να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης. Νομίζω ότι ο καθένας σε αυτή την αίθουσα μπορεί να μοιραστεί αυτή την προοπτική. Είναι μια γόνιμη περιοχή υδρογονανθράκων με παγκόσμιας κλάσης ανακαλύψεις όπως το Λεβιάθαν, το Ζορ και η ανακάλυψη του Αφροδίτη».

Ο αντιπρόεδρος του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού ήταν ιδιαίτερα φειδωλός σε ό,τι αφορά τις εργασίες που προγραμματίζει η κοινοπραξία των Exxon Mobil Qatar Petroleum τις αμέσως επόμενες εβδομάδες στο ενεργειακό τεμάχιο 10.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκέστηκε να εκφράσει την ελπίδα η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο κοίτασμα Γλαύκος θα καταδείξει ότι η ανακάλυψη κινείται στο μέγιστο των προσδοκιών που ανέρχονται στα οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.