ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τρεις νεκροί από την πύρινη λαίλαπα των 10 ημερών – Πέντε συνολικά μαζί με τους ήρωες πιλότους στην Κάρυστο

Φλόγες έχουν περικυκλώσει εργοστάσιο - Αναφορές για εγκλωβισμένους

Τρεις νεκροί από την πύρινη λαίλαπα των 10 ημερών – Πέντε συνολικά μαζί με τους ήρωες πιλότους στην Κάρυστο

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνεται η δέκατη συνεχομένη ημέρα στα πύρινα μέτωπα της χώρας, καθώς δύο άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στη Μαγνησία, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός βοσκού την Τρίτη, όπου βρέθηκε κι αυτός απανθρακωμένος στην Κάρυστο.

Σε αυτούς, βέβαια, πρέπει να συνυπολογιστούν και οι ήρωες πιλότοι του Canadair που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος όταν αυτό συνετρίβη.

Ήταν λίγο πριν τις 19:00, όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν απανθρακωμένη μέσα σε τροχόσπιτο, στο οποίο διέμενε με τον σύζυγό της, μια ηλικιωμένη, στην περιοχή του Πλατάνου Μαγνησίας.

Μάλιστα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο σύζυγός της, ο οποίος ευτυχώς ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και το τροχόσπιτο βρισκόταν στην παραλία σε ένα σημείο με χόρτα.

Βλέποντας τη φωτιά ο σύζυγός της προσπάθησε να τη σβήσει, ωστόσο όταν είδε ότι αυτό ήταν αδύνατο έσπευσε να πάρει το αυτοκίνητο για να μετακινήσει την άτυχη γυναίκα, ωστόσο ήταν ήδη αργά, αφού το τροχόσπιτο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Την ίδια στιγμή απανθρακωμένος βρέθηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εδώ και περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερρών στη Μαγνησία.

Ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί  ως αγνοούμενος μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, τα δύο αδέρφια βοσκοί διατηρούσαν κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερρών. Ο ένας όταν είδε τη φωτιά έφυγε, όμως ο δεύτερος που βρέθηκε νεκρός αποφάσισε να μείνει για να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό.

Μάλιστα, ο ίδιος καταγράφεται σε βίντεο να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να σώσει τα ζώα που βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιό του.


Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Μαγνησία και σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόμενοι σε εργοστάσιο χαρτιού έχουν εγκλωβιστεί σε αυτό ενώ δυστυχώς μια γυναίκα και έναν άνδρα στην ευρύτερη περιοχή έχασαν την ζωή της ενώ οι κάτοικοι απλά σαν νέοι πρόσφυγες φεύγουν από σημείο σε σημείο.

Παάλληλα και σύμφωνα με το taxydromos, η πυροσβεστική έχει λάβει αναφορά για για εγκλωβισμένους στο εργοστάσιο χαρτιού και εκτυπώσεων «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολίτες βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να απομακρυνθούν, αλλά οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το εργοστάσιο.

Ήδη βρίσκεται εκεί πυροσβεστική δύναμη και κάποιοι έχουν απομακρυνθεί, ωστόσο υπάρχει ακόμη αδιευκρίνιστος αριθμός εργαζομένων που δεν έχουν καταφέρει να απομακρυνθούν από το σημείο.

Το Σέσκλο και το Διμήνι εκκενώθηκαν, με τους κατοίκους να αφήνουν τις περιουσίες τους και να προσπαθούν να σωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά στο Σέσκλο έχει φτάσει στον λόφο του Αη Γιάννη.

Πριν λίγη ώρα εκκενώθηκε ο οικισμός του Σέσκλου και αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στη Βιομηχανική περιοχή Βόλου, στο ύψος του βενζινάδικου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά ώστε να μην κατευθυνθεί προς τη Χαλυβουργία και τις κατοικίες στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, έκτακτο μήνυμα απέστειλε το Υπουργείο κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση του Διμηνίου, του Παλιουρίου και της Βιομηχανικής περιοχής Βόλου.

Την ίδια ώρα, έκτακτο μήνυμα απέστειλε το Υπουργείο κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση του Διμηνίου, του Παλιουρίου και της Βιομηχανικής περιοχής Βόλου.

Τρομακτικές ώρες περνούν οι κάτοικοι του Βελεστίνου, που είδαν τις φλόγες σχεδόν να περνούν δίπλα από τα σπίτια τους. Στη φωτογραφία φαίνεται η στιγμή που οι φλόγες φτάνουν πολύ κοντά στις εργατικές κατοικίες στον λόφο του Προφήτη Ηλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.