ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση Α.Τσίπρα σε Γ.Βαρουφάκη- Ζ.Κωνσταντοπούλου: «Εγώ δεν λιποτάκτησα σε πολύ δύσκολες στιγμές» (βίντεο)

«Όλοι οι προκάτοχοί μου εγκατέλειψαν»

Επίθεση Α.Τσίπρα σε Γ.Βαρουφάκη- Ζ.Κωνσταντοπούλου: «Εγώ δεν λιποτάκτησα σε πολύ δύσκολες στιγμές» (βίντεο)

Ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Kontra τόνισε ότι «εγώ δεν λιποτάκτησα, την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είμαι μάχιμος».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «χωρίς να αισθάνομαι ότι η ιστορία μου χρωστάει, θα είμαι την επόμενη μέρα μάχιμος για να δημιουργήσω μέσα από τη συμβολή μου τις προϋποθέσεις σύντομα η προοδευτική Παράταξη του τόπου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είναι και θα παραμείνει ο κορμός της», αφήνοντας σαφείς αιχμές την ίδια ώρα για την ενίσχυση των μικρών αριστερών κομμάτων, όπως για παράδειγμα πως «εγώ διάβασα μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας, είχε σοβαρότατες παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας», όπως τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποστροφή του στις τελευταίες του ομιλίες ότι θα είναι μαζί με τους πολίτες από τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε πως «στην πολιτική μου διαδρομή ούτε μια φορά δεν λιποτάκτησα σε πολύ δύσκολες στιγμές και δεν φυγομάχησα. Σας θυμίζω το 2015 κάποιοι πολιτικοί μου αντίπαλοι έλεγαν ότι θα φύγω με ελικόπτερο.

Εγώ όχι μόνο δεν έφυγα με ελικόπτερο, αλλά έμεινα και έδωσα τη μάχη», λέγοντας πως «κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν έδωσε τέτοια μάχη. Όλοι οι προκάτοχοί μου εγκατέλειψαν». Σε προσωπικούς τόνους, «έδωσα τη μάχη, έμεινα όρθιος, ξέρω να δίνω τη μάχη στα δύσκολα» αποκρίθηκε και πρόσθεσε πως «αισθάνομαι ότι το χρέος μου απέναντι στη χώρα το έχω πράξει και με το παραπάνω, όταν με καλούσε η ιστορία να το πράξω».

«Όμως το χρέος μου δεν είναι μόνο απέναντι στη χώρα, είναι και απέναντι στην Παράταξη που εκπροσωπώ. Άρα, χωρίς να αισθάνομαι ότι η ιστορία μου χρωστάει, θα είμαι την επόμενη μέρα μάχιμος για να δημιουργήσω μέσα από τη συμβολή μου τις προϋποθέσεις σύντομα η προοδευτική Παράταξη του τόπου με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είναι και θα παραμείνει ο κορμός της. Διότι είναι το μόνο κόμμα εξουσίας στον προοδευτικό χώρο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
5916516

«Θα συμβάλλω σε αυτήν την προσπάθεια»

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, σχολιάζοντας πως το ΚΚΕ «κόμμα διαμαρτυρίας και δεν θέλει να συμμετάσχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα και δεν το νοιάζει πώς θα ζουν οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα αρκεί να κρατάει τα λάβαρα του ψηλά», ενώ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ «συμπλήρωμα, από το 2012, στα σχέδια του πολιτικού αντιπάλου, της Δεξιάς, κυβερνητικό συμπλήρωμα».

«Και δεν θα γίνει κόμμα εξουσίας όσο παραμένει ανοιχτό και κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή ταύτισης με τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε. Ωστόσο, «εμείς θα είμαστε απέναντι στη Δεξιά και απέναντι στις πολιτικές της. Και θα είμαστε εδώ, ώστε σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να γίνει κυβέρνηση του τόπου» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

«Γιατί απέναντι στη Δεξιά, πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένα αντίπαλο δέος, που να δίνει μια άλλη προοπτική για τον τόπο. Και η προοδευτική Παράταξη θα κυβερνήσει τη χώρα σύντομα». Στην κατεύθυνση αυτή, «θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια. Δεν με αφορά προσωπικά αυτό, είναι ένας στόχος που τον έχουμε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον έχουμε και όλοι οι σοβαροί προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες που δεν τους ενδιαφέρει κάτι προσωπικά, τους ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας.

Άρα, αυτές τις προϋποθέσεις και αυτές τις διεργασίες θα κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα στη μάχη μέχρι την Κυριακή, γιατί την Κυριακή πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει όσο περισσότερο ενισχυμένος είναι δυνατό να βγει» περιέγραψε.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφορικά με τη στάση των υπόλοιπων αριστερών κομμάτων, κάνοντας λόγο για «καραμπινάτο» και «σκανδαλώδες παράδειγμα» στήριξης της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την ΝΔ.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας αφήνει σαφείς υπαινιγμούς και «παράτυπες» ενέργειες του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «υπήρξαν δύο μέτρα και δυο σταθμά. Κάποια κόμματα έμειναν έξω επειδή είχαν ένα σύμβολο στο σήμα τους και κάποια κόμματα ήταν απολύτως παράτυπα και μπήκαν εντός».

Μύδρους εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και για το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ισχυριζόμενος πως ο τελευταίος «βοήθησε ώστε να έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, το απόσπασμα:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κοιτάξτε, δεν είναι θέμα ποσοστού, αλλά νομίζω ότι αυτό το οποίο κατά τη γνώμη μου έχει αξία, είναι να παλέψουμε τούτη την ώρα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ψήφο την ψήφο, άνθρωπο τον άνθρωπο, με στόχο να ανατρέψουμε αυτό το αποτέλεσμα συνολικά. Διότι, επαναλαμβάνω, είναι μια νέα εκλογική αναμέτρηση, γίνεται μ’ ένα νέο εκλογικό σύστημα και άρα εμείς δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας, μέχρι την τελευταία στιγμή, να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα.

Από ‘κει και πέρα είναι προφανώς, και το είπα και πριν, διότι δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό, αν καταφέρουμε να έχουμε τη δυνατότητα σ’ αυτές τις εκλογές να μη δημιουργηθεί η αίσθηση μιας ανεξέλεγκτης και ασύδοτης εξουσίας καθεστωτικής. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και γι’ αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί με το αν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης πάει από το 7% στο 8%, ή με το αν κάποια κόμματα τα οποία δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου, πάνε από το 2,5% στο 3% και κάτι.

ΑΝ. ΓΙΑΜΑΛΗ: Ποια είναι αυτά;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Γνωρίζει ο κόσμος, νομίζω, ποια είναι αυτά. Αυτά τα οποία βρήκαν τρομακτική στήριξη επικοινωνιακή, μιντιακή, όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΑΝ. ΓΙΑΜΑΛΗ: Αναφέρετε στην Πλεύση Ελευθερίας;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ναι, νομίζω ότι είναι ένα καραμπινάτο παράδειγμα αυτό, σκανδαλώδες.

ΑΝ. ΓΙΑΜΑΛΗ: Κόμμα που δημιουργήθηκε με τη χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Όχι δημιουργήθηκε, ήταν από πριν, αλλά που εμφανίστηκε ως κόμμα που διεκδικεί την είσοδο στη Βουλή…

ΑΝ. ΓΙΑΜΑΛΗ: Που προωθήθηκε.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Που προωθήθηκε με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου. Υπήρξαν άλλα κόμματα τα οποία ήταν στη Βουλή, και δεν είχαν τη μιντιακή στήριξη που είχε αυτό το κόμμα.

ΑΝ. ΓΙΑΜΑΛΗ: Το ΜέΡΑ25, για παράδειγμα.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Βεβαίως, ήταν μέσα στη Βουλή, δεν έβγαινε. Βέβαια και ο Βαρουφάκης βοήθησε ώστε να έχει αυτό το αποτέλεσμα ο ίδιος, διότι τελικά όλος ο σχεδιασμός του Μαξίμου στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο -θυμάστε τι είχε γίνει τότε με την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου, του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να ελέγξει τη «Δεξιά πολυκατοικία» με τις καταγγελίες Τζανερίκου στο 1ο Τμήμα του Αρείου Πάγου, που μια σειρά από κόμματα της «δεξιάς πολυκατοικίας» έμειναν εκτός.

ΑΝ. ΓΙΑΜΑΛΗ: Πράγματι.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κάποια άλλα, όμως, τα οποία εκτιμούσαν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν παίρνουν ψήφους από τη δική τους δεξαμενή αλλά από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, προωθήθηκαν σκανδαλωδώς. Εγώ διάβασα μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας, είχε σοβαρότατες παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όλα τα κόμματα ήταν και είναι υποχρεωμένα να έχουν τρεις ομογενείς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλιώς είναι άκυρα, και δεν είχε στην προηγούμενη εκλογική περίοδο, έβαλε τώρα.

ΑΝ. ΓΙΑΜΑΛΗ: Σοβαρό είναι αυτό που λέτε.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Άρα λοιπόν εδώ υπήρξαν δύο μέτρα και δυο σταθμά. Κάποια κόμματα έμειναν έξω επειδή είχαν ένα σύμβολο στο σήμα τους και κάποια κόμματα ήταν απολύτως παράτυπα και μπήκαν εντός. Δεν θέλω να μείνω εκεί, θέλω να πω όμως ότι εδώ είναι προφανές ότι στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο…

ΑΝ. ΓΙΑΜΑΛΗ: Εδώ όμως εμπλέκετε και τη Δικαιοσύνη, κ. Τσίπρα, οπότε θα ήθελα εγώ να μείνουμε λίγο σε αυτό το οποίο λέτε.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν θέλω να εμπλέξω κανέναν, εγώ λέω ένα δεδομένο το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας. Έχει δημοσιευθεί. Και περισσότερο είναι ζήτημα εμπλοκής και της Singular. Διότι όλοι δίνουν, όλα τα κόμματα δίνουν με τρόπο ηλεκτρονικό σε μια πλατφόρμα, και όταν δεν έχεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας υποψηφίους από τους καταλόγους του εξωτερικού, της ομογένειας, χτυπάει κόκκινο. Και δεν σε αφήνουν να το καταθέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, για έναν περίεργο λόγο, δεν χτύπησε κόκκινο.

«Αψήφησα το πολιτικό κόστος»

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εγκάλεσε την ΝΔ ότι «λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει πράγματα που έχει σκοπό να κάνει», παρατηρώντας πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συνολική ομερτά σε όλο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα, προκειμένου να μη συζητηθούν τα κρίσιμα και μεγάλα προβλήματα».

Με αυτοκριτική διάθεση, «εμείς παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας σχετικά αργά στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα αντί να συζητηθεί το πρόγραμμά μας, χάρη και στη δύναμη την επικοινωνιακή που έχει από τα μέσα ενημέρωσης η ΝΔ, ο αντίπαλός μας, να εστιάσει στο κόστος» εξήγησε ο κ. Τσίπρας, ενώ εκτίμησε πολιτικά πως «ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια Δημοκρατία τύπου Ουγγαρίας, τύπου Όρμπαν.

Αυτό που με τρομάζει είναι ότι δεν θέλει απλά να κερδίσει τις εκλογές, θέλει να φτιάξει το δικό του καθεστώς. Δεν θέλει να είναι απλά πρωθυπουργός, θέλει να είναι ένας ανεξέλεγκτος ηγεμόνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε προσωπικό επίπεδο, «ναι, αψήφησα το πολιτικό κόστος» απάντησε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με τις ημέρες της διακυβέρνησής του και δήλωσε για την επικοινωνία της πολιτικής του πως «εγώ είμαι δύσκολος και δεν μπορώ να μπω στα καλούπια και στις αυστηρές οδηγίες των κανόνων της επικοινωνίας και των επικοινωνιολόγων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.