Κ.Μητσοτάκης-Κ.Σακελλαροπούλου «ξέπλυναν» τους νεοναζί του Αζόφ… πολύ σχολαστικά – Τι έγινε στην Κύπρο

«Σήμερα είμαστε όλοι Ουκρανοί» έγραψε η Κ.Σακελλαροπούλου - «Ιστορική η συνεδρίαση στη Βουλή» ο Κ.Μητσοτάκης

Κ.Μητσοτάκης-Κ.Σακελλαροπούλου «ξέπλυναν» τους νεοναζί του Αζόφ… πολύ σχολαστικά – Τι έγινε στην Κύπρο

Σάλος έχει ξεσπάσει εδώ και σχεδόν ένα 24ωρο λόγω της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή, ο οποίος έβαλε για πρώτη φορά να μιλήσουν μέλη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ μέσα σε κοινοβούλιο! 

Αυτή η απρέπεια του Ουκρανού προέδρου πήγε να «θαφτεί» πλήρως από το σύνολο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, παρόλα αυτά όταν ξεκίνησαν να κάνουν σχετικές δηλώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί αναγκαστικά το θέμα μεταδόθηκε.

Φυσικά αμέσως οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «τους εξαπάτησε» ο Β.Ζελένσκι και ότι το βίντεο ήρθε 12 λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία και γι’ αυτό δεν πρόλαβαν να το δουν και λοιπές δικαιολογίες.

Ακόμα και αυτές οι φθηνές δικαιολογίες δεν μπορούν να «ξεπλύνουν» την εθνική ντροπή, ένα «ξέπλυμα» που προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση στο Τάγμα Αζόφ και στους Ουκρανούς νεοναζί και συνεχίζει να το κάνει δια της αφωνίας της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -όπως πάντα λαλίστατος- έβγαλε βίντεο λίγα λεπτά μετά την ομιλία Β.Ζελένσκι για να μας πει ότι ήταν «ιστορική» και να αναφερθεί εκ νέου στη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στο βίντεο του στην ομιλία του μαχητή του Αζόφ μέσα στη Βουλή. Μπορούμε να δεχθούμε ότι όταν βγήκε το βίντεο δεν είχε καταλάβει τι έγινε, ή ότι η ομιλία του ήταν έτοιμη και απλώς μεταδόθηκε μόλις τελείωσε αυτή του Ζελένσκι. Μπορούμε ακόμα και να δεχθούμε ότι ο ίδιος δεν είχε καταλάβει τι έλεγε ο νεοναζί μέσα στη Βουλή και γι’ αυτό χειροκρότησε (όπως και όλη η Κ.Ο. της ΝΔ). Παρόλα αυτά μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μια δήλωση, ούτε ένα ποστ στο Twitter, καμία καταδίκη των όσων έγιναν.

Το ίδιο και από την υπόλοιπη κυβέρνηση, η οποία αρκέστηκε στο… «λανθασμένη και άστοχη» που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επίσης έκανε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αποφάσισαν να απέχουν από αυτή την ομιλία-όνειδος, αλλά και στους πολίτες που αρνούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ουκρανίας.

«Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Οικονόμου.

Λίγες ώρες μετά τον Κ.Μητσοτάκη έκανε δήλωση και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αντίθετα με τον πρωθυπουργό είχε τον χρόνο για να δει το τι έγινε με τον μαχητή του Τάγματος Αζόφ.

Η Κ.Σακελλαροπούλου όμως έγραψε ούτε μια λέξη γι’ αυτό το γεγονός, ενώ δεν αναφέρθηκε (όπως και ο Κ.Μητσοτάκης) ούτε στην άρνηση του Β.Ζελένσκι να μην καταδικάσει την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο!

«Δεν χωρεί καμία δικαιολογία και αδράνεια. Σήμερα, είμαστε όλοι Ουκρανοί», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Facebook.

Τι έγινε στην Κύπρο

Αντίθετα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Κύπριοι κάπως «έσωσαν» την κατάσταση, καθώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αμέσως μετά την ομιλία του Β.Ζελένσκι εξέφρασε την ενόχληση του για την άρνηση του Ουκρανού ομόλογού του να καταδικάσει την τουρκική εισβολή στο νησί το 1974.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Αναστασιάδης, εξερχόμενος της Ολομέλειας της Βουλής δήλωσε ότι η ομιλία Ζελένσκι «δεν ήταν αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα».

«Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός. Αυτό που σήμερα αναμέναμε, είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974. Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά», σημείωσε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι «οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών», όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα, επεσήμανε ότι δεν γίνεται να αναφέρονται κάποιες παραβιάσεις δικαιωμάτων και άλλες να αγνοούνται.

«Αυτό που εμείς πράξαμε είναι το προς την διεθνή νομιμότητα καθήκον μας. Αν υπάρχουν άλλοι με ελαστικότερες συνειδήσεις ή που μπορεί να ανεχθούν ανάλογες πράξεις αρκεί να μην επηρεάζονται οι ίδιοι, αυτό είναι παντελώς ξένο προς τις αρχές που διέπει μια ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που βίωσε και βιώνει ακόμα μέχρι και σήμερα τα δεινά μιας εισβολής που στήθηκε ή αιτιολογήθηκε πάνω στα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και πάνω στα ίδια, δυστυχώς, ανύπαρκτα γεγονότα» υπογράμμισε ο Ν.Αναστασιάδης.

Μπορεί από κάποιους να χαρακτηριστεί ως «χαλαρή» η αντίδραση του Ν.Αναστασιάδη, όμως ακόμη και η «χλιαρή» αντίδραση είναι καλύτερη από την καθόλου αντίδραση.

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι στην κυπριακή Βουλή δεν μίλησαν τα μέλη του Αζόφ, βλέπετε τα «καλά» τα κρατούσε ο Β.Ζελένσκι για τους Έλληνες.

Πρώτη φορά μίλησαν μέλη του Τάγματος Αζόφ σε κοινοβούλιο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει σε αρκετά κοινοβούλια, πουθενά -πλην της Ελλάδας- δεν μίλησε μέλος του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Αναλυτικά μίλησε σε:

  • Ελλάδα
  • Ιρλανδία
  • Ισπανία
  • Ρουμανία
  • Βέλγιο
  • Ολλανδία
  • Αυστραλία
  • Νορβηγία
  • Δανία
  • Σουηδία
  • Γαλλία
  • Ιαπωνία
  • Ιταλία
  • Ισραήλ
  • Ελβετία
  • Γερμανία
  • ΗΠΑ
  • Καναδά
  • Ιταλία
  • Πολωνία
  • Βρετανία
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης έχει μιλήσει σε:

  • Ευρωβουλή
  • Συνέλευση του ΟΗΕ
  • ΝΑΤΟ
  • G7
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.