Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 475 εκατ. δολάρια από το CNN

O πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α κατηγορεί το CNN για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 475 εκατ. δολάρια από το CNN

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί το CNN για συκοφαντική δυσφήμιση και καταθέτει μήνυση ζητώντας αποζημίωση 475 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο χρησιμοποίησε την επιρροή του ως κορυφαίος ειδησεογραφικός οργανισμός για να τον νικήσει πολιτικά.

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός σταθμός, σύμφωνα με τη μήνυση του Τραμπ, επιχείρησε να συκοφαντήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ «με μια σειρά από όλο και πιο σκανδαλώδεις, ψευδείς και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς, όπως ‘ρατσιστής’, ‘λακές της Ρωσίας’, ‘επαναστάτης και τελικά ‘Χίτλερ’», υποστήριξαν οι δικηγόροι του.

«Πέρα από την απλή προβολή κάθε αρνητικής πληροφορίας για τον ενάγοντα και την αγνόηση κάθε θετικής πληροφορίας γι’ αυτόν, το CNN προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την τεράστια επιρροή του, δήθεν ως ‘αξιόπιστη’ πηγή ειδήσεων, για να δυσφημίσει τον ενάγοντα στη συνείδηση των τηλεθεατών και των αναγνωστών του, με σκοπό την πολιτική του ήττα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Ωστόσο, το CNN αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Κατηγορεί το CNN για την πολιτική του ήττα

Ο Τραμπ ισχυρίζεται στην 29σέλιδη αγωγή του ότι το CNN έχει μακρύ ιστορικό κριτικής εναντίον του, αλλά είχε εντείνει τις επιθέσεις του τους τελευταίους μήνες, επειδή το δίκτυο φοβόταν ότι θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024.

«Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειάς του να γείρει την πολιτική ισορροπία προς τα αριστερά, το CNN προσπάθησε να σπιλώσει τον ενάγοντα», αναφέρεται στην αγωγή.

Η αγωγή, μάλιστα, απαριθμεί αρκετές περιπτώσεις στις οποίες το CNN εμφανίστηκε να συγκρίνει τον Τραμπ με τον Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Φαρίντ Ζακάρια τον Ιανουάριο του 2022, το οποίο περιλάμβανε πλάνα του Γερμανού δικτάτορα του 20ού αιώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τραμπ, ο οποίος το 2020 έχασε την προσπάθεια επανεκλογής του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, δεν έχει δηλώσει επισήμως αν θα επιδιώξει την επανεκλογή του, αν και έχει αφήσει πολλά τέτοια υπονοούμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.