ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο pronews TV: Ο Β.Ορμπάν «παγώνει» την δικαστική μεταρρύθμιση που τον έφερε σε σύγκρουση με την ΕΕ

Η Ουγγαρία θα αναστείλει επ’ αόριστον τη λειτουργία ενός νέου συστήματος διοικητικών δικαστηρίων προκειμένου να επιτρέψει τη διευθέτηση της διαμάχης για τη δικαστική ανεξαρτησία, δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Οι αλλαγές στο δικαστικό σύστημα της Ουγγαρίας, που πρότεινε το εθνικιστικό κόμμα Fidesz, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία υποστηρίζει ότι ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν απειλούν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Η Ουγγαρία ενέκρινε πέρυσι έναν νέο νόμο για τη δημιουργία δικαστηρίων που θα εποπτεύονται απευθείας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, μια κίνηση που οι ενάντιοι στον νόμο θεωρούν ότι μπορεί να επιτρέψει πολιτικές παρεμβάσεις σε ζητήματα δικαιοσύνης.

Στις αρχές της φετινής χρονιάς η Ουγγαρία άλλαξε ορισμένες πλευρές της μεταρρύθμισης στις οποίες είχε ασκήσει κριτική η Επιτροπή της Βενετίας, μια ευρωπαϊκή ομάδα ειδικών στο συνταγματικό δίκαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κυβέρνηση θα κινήσει [τη διαδικασία για] την αναβολή επ΄αόριστον της λειτουργίας του συστήματος διοικητικών δικαστηρίων», δήλωσε ο Γκέργκελι Γκιούλιας, προσωπάρχης του Ορμπάν, σε συνέντευξη Τύπου.
«Πιστεύουμε πως ο νόμος ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και στις απαιτήσεις του κράτους δικαίου», είπε. «Ωστόσο το σύστημα διοικητικών δικαστηρίων αποτέλεσε αντικείμενο δημόσιων συζητήσεων στην Ευρώπη, οι οποίες αμφισβήτησαν αδικαιολόγητα τη δικαστική ανεξαρτησία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.