ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Όλα όσα πρέπει να μάθετε για τον κορωνοϊό – Τι να κάνετε για να προφυλαχθείτε

Ο κορωνοϊός, αν και ξαφνικά, μπήκε για τα καλά στις ζωές μας φέρνοντας τα πάνω κάτω, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εξελίχθηκε σε πανδημία.

Πώς όμως ο κοροναϊός κατάφερε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και πως θα προφυλαχτούμε από αυτόν;

Τον Δεκέμβριο του 2019 οι κινεζικές αρχές είχαν ήδη αρχίσει να προειδοποιούν πως ο ιός ξεκίνησε να εξαπλώνεται στις κοινότητες τους.

Μέσα σε ένα μήνα ο ιός εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται ταχέως.
Τι συμβαίνει όταν μολύνεται ένας άνθρωπος;

Ο Covid-19 ή, όπως είναι γνωστός σε όλους, κορωνοϊός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω επιφανειών, αλλά φαίνεται πως παραμένει ακόμα άγνωστο πόσο καιρός μπορεί να επιβιώσει πάνω σε αυτές.

Ο κύριος τρόπος μετάδοσης φαίνεται να είναι μέσω σταγονιδίων από τον βήχα ή αν ακουμπήσεις κάποιον που πάσχει και μετά το πρόσωπό σου.

Πλύνετε να χέρια σας!
Το σαπούνι είναι πραγματικά ένα ισχυρό εργαλείο.

Ο κορωνοϊός περιβάλλεται ουσιαστικά από ένα στρώμα λίπους, το οποίο το σαπούνι το διαλύει και αφήνει τον ιό σε κατάσταση που δεν μπορεί να σε μολύνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, το σαπούνι κάνει τα χέρια σου ολισθηρά και με τις μηχανικές κινήσεις του πλυσίματος οι ιοί καταστρέφονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.