ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξεσπά ο «Παπά – ΠΑΟΚ» για την δολοφονία του Άλκη: «Όποιος δεν σκορπά αγάπη είναι ηθικός αυτουργός»

Ξεσπά ο «Παπά – ΠΑΟΚ» για την δολοφονία του Άλκη: «Όποιος δεν σκορπά αγάπη είναι ηθικός αυτουργός»

Μια από τις αναγνωρίσιμες μορφές στους Έλληνες φιλάθλους, ο «Παπά-ΠΑΟΚ», όπως είναι γνωστός λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον δικέφαλο του βορρά, ξέσπασε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατήρ Χρήστος Μήτσιος θέλησε αρχικά να ζητήσει ένα τεράστιο συγνώμη από τον αδικοχαμένο νεαρό και την οικογένειά του: «Θα ήθελα πρώτα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη, ένα τεράστιο συγνώμη και όλοι οφείλουμε να το ζητήσουμε, πρώτα από αυτό το παλικάρι που το στείλαμε στο χώμα και μετά από όλους αυτούς τους υπέροχους δικούς του. Τους ακούω όλες αυτές τις ημέρες και διδάσκομαι, τους ακούω και τρέμει η καρδιά μου και λέω γιατί μωρέ έτσι να μην ήμαστε όλοι οι άνθρωποι, με τόσο υπέροχη καρδιά τόσο υπέροχο λόγο και γιατί μια τέτοια οικογένεια την γεμίσαμε εμείς με τέτοιο πόνο» ξεκίνησε να μιλάει εμφανώς συγκινημένος και με τη φωνή του να… σπάει σε αρκετά σημεία από τη θλίψη για αυτόν τον άδικο και αδιανόητο χαμό ενός νέου παιδιού.

Βολές κατά των παραγόντων

Ο λόγος του στη συνέχεια ήταν… πύρινος: «Και επειδή όλοι λέμε ότι ξυπνήσαμε αυτές τις μέρες, αυτές τις ώρες, φοβάμαι όμως ότι ξυπνήσαμε για να πούμε δύο λόγια όλοι και να γυρίσουμε πλευρό και να ξανακοιμηθούμε ήσυχοι. Γιατί αν ψάξουμε τα βίντεο όλων των παραγόντων του ποδοσφαίρου τα τελευταία 5 – 10 χρόνια και να δούμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί, ποιοι είναι αυτοί που γεμίζουν την κοινωνία μίσος και έχθρα ο ένας για τον άλλο, ποιοι είναι αυτοί που αντί να κάνουν τον αθλητισμό και το ποσόσφαιρο και τα γήπεδα χαρά… Δεν τα ξέρανε τα παλικάρια; Τα ξέρανε, τα ξέρανε ποια ήταν και ήξεραν τί κουβαλάνε στις ψυχές τους και δεν κάνανε και τίποτα και πολλές φορές λέμε και λόγια για να στρέψουμε τους μεν στους δε» τόνισε με ένταση στη φωνή για να στείλει στη συνέχεια το δικό του μήνυμα.

«Ούτε σταγόνα άλλου αίματος»

«Όποιος λοιπόν δεν σκορπάει αγάπη και πολιτισμό στην κοινωνία είναι ηθικός αυτουργός σε όσα εγκλήματα γίνονται. Ποιον πας να σφάξεις και να πολεμήσεις; Απέναντι μας πάντα είναι ο αδελφός μας, ο ξάδλεφός μας, πώς μπαίνουν στα μυαλά μας τέτοια μίση και τέτοιες έχθρες, δεν το δέχομαι. Χθες πήγα και εγώ ο ταπεινός προσκυνητής σε αυτό το σημείο και φίλησα τον τόπο που έχυσε το αίμα του και ήμουν με τον γιο μου, και μου λέει ο γιος μου μετά “μπαμπά, δυστυχώς σε αυτή τη θέση που είναι ο πατέρας του Άλκη θα μπορούσες να ήσουν εσύ”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι θα μπορούσαμε να ήμαστε όσο θρέφουμε μίση και έχθρα στην κοινωνία, υπάρχουν συνωμοσίες εδώ, κακίες εκεί, και κάποιοι βγαίνουν μετά και λένε εγώ αυτή την κακία θα την πολεμήσω. Όχι, δεν γίνεται να πολεμήσεις το κακό με το κακό. Το κακό θα το πολεμήσουμε όταν γεμίσουμε τις καρδιές μας με αγάπη και μάθουμε να είμαστε πολιτισμένη κοινωνία. Ερχονται στην Εκκλησία μου άνθρωποι και άλλων θρησειών να με δούνε και τους αγκαλιάζω και χαίρομαι μαζί τους. Και ‘συ παιδί του θεού μου είσαι, τους λέω. Για τον παπά, για τον Χριστιανό απέναντι δεν είναι κανένας, δεν πρέπει να είναι κανένας. Τότε θα σταματήσει να υπάρχει αίμα και τότε να ‘τος ο Παράδεισος. Αυτοί οι εγκληματίες και αυτοί που τους εκτρέφουν είναι οι εχθροί της κοινωνίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.