ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε το σπίτι όπου λέγεται ότι μεγάλωσε ο Χριστός (φωτο)

Δείτε το σπίτι όπου λέγεται ότι μεγάλωσε ο Χριστός (φωτο)

Ένα μικρό σπίτι στη Ναζαρέτ, το οποίο χρονολογείται κατά τον 1ο αιώνα, υποστηρίζεται ότι είναι το σπίτι που μεγάλωσε ο Χριστός.

Το 2006 ο αρχαιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Ρέντινγκ στην Αγγλία, Κεν Νταρκ, ο οποίος ειδικεύεται στη ρωμαϊκή, βυζαντινή και θρησκευτική αρχαιολογία,ανακοίνωσε ότι ένα μικρό, πέτρινο σπίτι στη Ναζαρέτ θα μπορούσε να είναι το σπίτι, όπου έζησε ο Χριστός.
Το σπίτι ήρθε στην επιφάνεια το 1880, από καλόγριες της Αδελφότητας της Ναζαρέτ.

Και μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ακόμα αν υπήρξε πράγματι το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός με τη Μαρία και τον Ιωσήφ, ωστόσο ο αρχαιολόγος Νταρκ υποστήριζε σθεναρά την άποψή του.

Τμήμα του σπιτιού, όπου υποστηρίζεται ότι μεγάλωσε ο Χριστός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνές του, αναφέρεται ως το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χριστός σε κείμενα Βυζαντινών και Σταυροφόρων που πέρασαν από την περιοχή τους αιώνες μετά τη γέννηση του Χριστού.

Επίσης, σημειώνει ως σημαντική ένδειξη το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί που κυριαρχούσαν στην περιοχή μέχρι τον 7ο αιώνα, στόλισαν το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισαν από πάνω την “Εκκλησία της Διατροφής”, για να το προστατεύει….

Βάσει αυτών των στοιχείων, ο Νταρκ υποστηρίζει ότι δεν θα είχαν δώσει τόση σημασία σε ένα μικρό σπίτι, αν δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος.

Αναπαράταση ιουδαϊκού σπιτιού του 1ου αιώνα, σύμφωνα με τις αρχαιολογικές μελέτες.

Ως σημαντική πηγή, εκτιμάται και ένα κείμενο του ηγούμενου Αντομνάν, ο οποίος έζησε στο μοναστήρι του νησιού «Iona» στη Σκωτία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο εν λόγω κείμενο, το οποίο γράφτηκε το 670 μ.Χ. εξιστορούνταν το ταξίδι του Φράγκου επισκόπου Αρκούλφ, ο οποίος ανέφερε μια εκκλησία, η οποία είχε χτιστεί πάνω στο σπίτι, “όπου ο Κύριος τρεφόταν στην παιδική του ηλικία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.