ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πατριαρχείο Μόσχας: Θα διακόψει την μνημόνευση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αν εκείνος μνημονεύσει τον Επιφάνιο

Πατριαρχείο Μόσχας: Θα διακόψει την μνημόνευση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αν εκείνος μνημονεύσει τον Επιφάνιο

Σύμφωνα με απόφαση της ρωσικής Συνόδου, η Εκκλησία της Ρωσίας θα προχωρήσει στη διαγραφή του ονόματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από τα δίπτυχά της εάν ο κ. Ιερώνυμος μνημονεύσει τον Κιέβου Επιφάνιο.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα διατηρήσει μια κοινωνία με όλους τους επισκόπους και κληρικούς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας που δεν αναγνωρίζουν τους Ουκρανούς σχισματικούς», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, επικεφαλής του τμήματος για τις σχέσεις της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Εκτιμούμε την κοινωνία προσευχής με τους αδελφούς μας στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα διατηρήσουμε μαζί τους μια γεμάτη προσευχή κανονική και ευχαριστιακή κοινωνία μέσω όλων εκείνων των αρχιερέων και ποιμένων που έχουν ήδη αντιταχθεί ή θα αντιταχθούν στην αναγνώριση του ουκρανικού σχίσματος που δεν θα κηλιδωθούν με την συλλειτουργία με σχισματικούς ψεύτικους ιεράρχες , αλλά θα δώσουν ένα παράδειγμα χριστιανικού θάρρους και στέρεας στάσης για την πίστη του Χριστού», δήλωσε.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης Μόσχας είχε δηλώσει πως «η αναγνώριση της σχισματικής ομάδας στην Ουκρανία από άλλες τοπικές εκκλησίες μπορεί να παραβιάζει την πανορθόδοξη ενότητα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.