ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα – Μεσίστιες οι σημαίες στους ναούς – Δείτε live (βίντεο)

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα – Μεσίστιες οι σημαίες στους ναούς – Δείτε live (βίντεο)

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στους ναούς όλης της Ελλάδας σήμερα που έχει προγραμματιστεί η πρώτη, μετά από 86 χρόνια, μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, «σφραγίζοντας» έτσι την μετατροπή της σε τζαμί.

Η ατμόσφαιρα σε όλη την Ελλάδα θυμίζει αυτήν της Μεγάλης Παρασκευής και όπως έχει ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών θα τελεστεί η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Αυτή τη ώρα οι καμπάνες των Ιερών Ναών της Θεσσαλονίκης χτυπούν πένθιμα αντιδρώντας έτσι στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί .

Σήμερα το απόγευμα, στις 19.00, θα ψαλεί ο Ακάθιστος ύμνος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μητροπολίτης, Άνθιμος, καλεί σε πανστρατιά προσευχής.

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες και στην Πάτρα: Από τις 08:00 το πρωί, περίπου δύο ώρες πριν ο ιμάμης αρχίσει την μουσουλμανική προσευχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μητροπολίτης της κ.κ. Χρυσόστομος εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μέ ἐγκύκλιό του πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν Πατραϊκό Λαό, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος ἐνημερώνει ὃτι τήν Παρασκευή 24 Ἰουλίου 2020 κατά “τήν ὣρα πού θά βεβηλώνεται ὁ Ναός τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως, τήν ὣρα πού θά ὑβρίζονται γιά μιά ἀκόμα φορά τά ἱερά καί τά ὃσια τοῦ Γένους μας, ἀπό τούς ἀπογόνους τῶν βαρβάρων κατακτητῶν τῆς Βασιλίδος τῶν πόλεων, ἐκείνη τήν ὣρα θά τελεσθῇ ἡ Ἱερά Παράκληση πρός τήν Παναγία μας τήν Ἐλευθερώτρια τοῦ Γένους μας, στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου Πατρῶν μέ τήν συμμετοχή συνόλου τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.