Με ήπια συμπτώματα και χαμηλό πυρετό νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος – Οι ευχές του Πατριάρχη

Με ήπια συμπτώματα και χαμηλό πυρετό νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος – Οι ευχές του Πατριάρχη

Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται από χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελληνικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας , καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η παρακολούθησή του θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στο Mega «έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και χαμηλό πυρετό, κρίθηκε ωστόσο αναγκαία η μεταφορά του στην Ελλάδα όπου βρίσκονται οι θεράποντες ιατροί του οι οποίοι γνωρίζουν το ιστορικό του.

H επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας αναφέρει: «Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.»

Η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας σε ανακοίνωση της λέει: «Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοιού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα, κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.

Μετά την γνωστοποίηση των γιατρών στα Τίρανα που έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα συμπτώματα ήταν και παραμένουν ήπια λόγω της ηλικίας του άλλα και χρόνιων προβλημάτων υγείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη».

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πριν από την αναχώρησή του από την Αλβανία είπε: «Το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο του Θεού». Και μήνυμα ότι ο χριστιανός ανήκει στον Θεό: «Mη στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».

Ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Mήνυμα συμπαράστασης προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, που βρίσκεται για νοσηλεία στην Αθήνα μετά τη διάγνωσή του με κορωροϊό, απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με το οποίο του εκφράζει τις θερμές ευχές του για ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης λέει: «Αι προσευχαί ημών Σας συνοδεύουν κατά την πτήσιν Σας προς το κλεινόν Άστυ και κατά την εν αυτώ νοσηλείαν Σας, η οποία ευχόμεθα να είναι βραχεία και αποτελεσματική˙ διότι Σας αγαπώμεν και διότι Σας χρειάζεται η Εκκλησία. Ευχόμεθα να συνεχίσετε επί πολλά ακόμη χρόνια την δημιουργικήν και ευεργετικήν προσφοράν Σας εις τον Χριστιανισμόν και εις την ανθρωπότητα, εις δόξαν Θεού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.