ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιερώνυμος για κακοποίηση 12χρονου: «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι»

Ιερώνυμος για κακοποίηση 12χρονου: «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι»

Τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη», εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Αναλυτικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το συμβάν, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη. Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του. Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει. Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο. Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι».

  • Η υπόθεση

Όπως έγινε γνωστό το προηγούμενο διάστημα 57χρονος ιερέας από τη Μάνη οδηγήθηκε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης καθώς κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά την 12χρονη κόρη της συντρόφου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σοκαριστικό περιστατικό αποκαλύφθηκε στις αρχές της εβδομάδας και μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης, ο ιερέας συνελήφθη. Ο παπάς είναι πατέρας 4 παιδιών, αλλά πλέον συζούσε με την μητέρα της 12χρονης από την Βουλγαρία.

Αυτό που πάντως αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η 12χρονη, όταν έφτασε στο απροχώρητο από τις βάναυσες πράξεις του 57χρονου ενημέρωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέσω του συγκεκριμένου φορέα προχώρησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστό, ότι ο ιερέας είχε περίεργη συμπεριφορά. «Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: «Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», αναφέρει. Από αστυνομικής πλευράς πάντως αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, όπως και η εισαγγελική διαταγή για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 57χρονου.

Την ίδια ώρα το 12χρονο κορίτσι, σύμφωνα με το Star, μίλησε στην αστυνομία και είπε ότι εκτός από τον ιερέα σε βάρος της ασελγούσε και δεύτερο άτομο.

«Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση η οποία στο δικαστήριο θα αναλυθεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχω να σας πω μετά βεβαιότητας είναι το εξής: Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αρνητική, η οποία έγινε όχι για τον ιερέα αλλά για άλλο πρόσωπο που κατήγγειλε η μικρή. Η μικρή δηλαδή μετά από λίγος μήνες καταγγέλλει κι άλλο πρόσωπο με τις ίδιες ακριβώς πράξεις και το περιγράφει με τον ίδιο τρόπο. Ο εντολέας μου δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή καθόλου!» δηλώνει στο STAR η δικηγόρος του Ιερέα, Ανθή Μπαλιτσάρη.

Η 12χρονη από τον Απρίλιο του 2018 φιλοξενείται στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Την ασέλγεια αποκάλυψε σε ψυχολόγο που κίνησε όλες τις διαδικασίες. Η μητέρα της, σύντροφος του ιερέα, δεν την πίστεψε. Προκάλεσε μάλιστα επεισόδιο με τους υπευθύνους του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε επίσκεψη της με τον ιερέα στο σπίτι όπου ζούσε το παιδί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήθελαν να την αποτρέψουν να συνεχίσει την κατάθεσή της σε βάρους του ιερέα, το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί η παιδαγωγός από το σπίτι γιατί τους εμπόδιζε. Η ταλαιπωρία ενός παιδιού γιατί δεν το ακούν, δεν το πιστεύουν, έκανε ακόμα μια φορά ένα παιδί να βρεθεί σε άσχημη κατάσταση» δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.