ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: «Ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός» (βίντεο)

«Zητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης»

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: «Ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός» (βίντεο)

Ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του αναφέρθηκε στο γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών τονίζοντας πως «ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός».

Προσθέτει ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση τους «έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης».

«Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια. Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία» σημειώνει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης υποστήριξε τα εξής:

«Η προσωπική μου θέση σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να διαφέρει από την θέση της αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως διατυπώθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, χωρίς αυτό να έχει μια μορφή απαξίωσης προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα συγκριμένο τρόπο ζωής ή κάποιες επιλογές αλλά έχει να κάνει με αυτό που Εκκλησία πάντοτε πίστευε, πιστεύει και θα διακηρύσσει. Ότι ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός.

Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια. Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.