Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Ίμβρο – Δείτε φωτογραφίες

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος, μαζί με τον Ποιμενάρχη Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Ίμβρο – Δείτε φωτογραφίες

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου (16/08) με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στο νησί της Ίμβρου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γεωργίου Προκοπίου, εφοπλιστού, Αντιπροέδρου της Αδελφότητος Οφφικιαλίων της Μ.τ.Χ.Ε. «Παναγία Παμμακάριστος».

Το πρωί ο όμιλος των προσκυνητών, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κώστας Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Τουρισμού της Μάλτας, Ian Borg, ο πρώην υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο πανεπιστημιακός καθηγητής και πρώην Υφυπουργός, Ιωάννης Βαληνάκης, εκκλησιάστηκαν κατά τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, στην πρωτεύουσα της νήσου.

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος, μαζί με τον Ποιμενάρχη Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, και στο τέλος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τους υψηλούς επισκέπτες.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον παρακείμενο Μητροπολιτικό Οίκο, και ακολούθως το χωριό του Πατριάρχου, τους Αγίους Θεόδωρους.

Εκεί ο Παναγιώτατος τους ξενάγησε στο πετρόκτιστο χωριό του, και ειδικότερα στο μικρό Μουσείο «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», που είναι αφιερωμένο στην ζωή και την Πατριαρχική διακονία του, στην παρακείμενη Πατρική οικία του και στο κοντινό καφενείο του αειμνήστου πατέρα του.

Επίσης, προσκύνησαν στο Ναό του Αγίου Γεωργίου και επισκέφθηκαν το Κοινοτικό Κοιμητήριο και το δημοτικό σχολείο, η εκ βάθρων αναστήλωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί με δαπάνες του κ. Προκοπίου.

Αργά το μεσημέρι ο κ. Προκοπίου, με την σύζυγό του κυρία Αλεξάνδρα, παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.