ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την αυτοκεφαλεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την αυτοκεφαλεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Την πλήρη στήριξή τους στην αυτοκεφαλεία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία επισφραγίστηκε το Σαββατοκύριακο των Θεοφανείων, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έκανε λόγο για «ιστορική επιτυχία» στην προσπάθεια του Κιέβου να χαράξει το μέλλον του, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για την Ρωσία.

Η χορήγηση αυτοκεφαλείας από το Φανάρι έθεσε τέλος στην πνευματική υπαγωγή της Ουκρανίας στην Εκκλησία της Ρωσίας, η οποία χρονολογούνταν από τον 17ο αιώνα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν σταθερά την θρησκευτική ελευθερία, περιλαμβανομένης της ελευθερίας θρησκευτικών ομάδων να διοικούν την θρησκεία τους […] χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις», προσέθεσε ο κ. Πομπέο σε γραπτή δήλωσή του.

Ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος από την πλευρά του έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχίσματος στο εσωτερικό του ορθόδοξου κόσμου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, έχει συνδέσει την θρησκευτική αποσύνδεση από την Ρωσία με την ευρύτερη γεωπολιτική σύγκρουση ανάμεσα στην Μόσχα και τον Κίεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2014 η Ρωσία απέσπασε από την Ουκρανία την Χερσόνησο της Κριμαίας, μέσω αποστολής στρατού και δημοψηφίσματος το οποίο δεν αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.