Το Βατικανό κατηγορεί την Κίνα ότι παραβιάζει τη διμερή συμφωνία για τον διορισμό επισκόπων

Μερικοί Καθολικοί κατήγγειλαν ως «ξεπούλημα» στις κομμουνιστικές κινεζικές αρχές

Το Βατικανό κατηγορεί την Κίνα ότι παραβιάζει τη διμερή συμφωνία για τον διορισμό επισκόπων

Το Βατικανό κατηγόρησε τις κινεζικές αρχές ότι παραβίασαν τη διμερή συμφωνία για τον διορισμό επισκόπων, εγκαθιστώντας έναν επίσκοπο που δεν αναγνωρίζεται από την Αγία Έδρα.

Στην ανακοίνωσή του το Βατικανό αναφέρει ότι πληροφορήθηκε «με έκπληξη και λύπη του» ότι ο επίσκοπος μιας άλλης πόλης τοποθετήθηκε αναπληρωτής επίσκοπος στο Σιανγκτζί.

Ο διορισμός αυτός φαίνεται ότι είναι μια από τις σοβαρότερες παραβιάσεις της συμφωνίας του 2018 μεταξύ του Βατικανού και του Πεκίνου. Η συμφωνία, την οποία ορισμένοι Καθολικοί κατήγγειλαν ως «ξεπούλημα» στις κομμουνιστικές κινεζικές αρχές, ανανεώθηκε τον Σεπτέμβριο για άλλη μια διετία. Οι λεπτομέρειές της παραμένουν απόρρητες.

Το Σιανγκτζί δεν αναγνωρίζεται ως επισκοπή από το Βατικανό, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, και η τοποθέτηση ενός επισκόπου εκεί «δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα του διαλόγου». Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, το Βατικανό υποστηρίζει ότι είχαν προηγηθεί «ισχυρές πιέσεις από τις τοπικές αρχές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αγία Έδρα αναμένει μια «εξήγησε» από τις κινεζικές αρχές και ελπίζει ότι «δεν θα επαναληφθούν παρόμοια επεισόδια», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.