Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Πάπας Φραγκίσκος: Πάνω από 20.000 πιστοί στο Βατικανό – Κάλυψη από 2.000 δημοσιογράφους

Η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη

Πάπας Φραγκίσκος: Πάνω από 20.000 πιστοί στο Βατικανό – Κάλυψη από 2.000 δημοσιογράφους

Περίπου 20.000 πιστοί έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκου.

Σύμφωνα με το Sky News, η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη, ενώ το παγκόσμιο ενδιαφέρον αποτυπώνεται στους περισσότερους από 2.000 δημοσιογράφους που έχουν αιτηθεί διαπίστευσης για να καλύψουν τα γεγονότα στο Βατικανό. Μάλιστα, έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία πρόσθετης αίθουσας Τύπου ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, η σορός του Ποντίφικα θα εκτίθεται για δημόσιο προσκύνημα εντός της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής στις 9.

Το φέρετρο θα κλείσει σε επίσημη τελετή που αναμένεται να μεταδοθεί από το Βατικανό, πριν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την κηδεία του το Σάββατο.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Παράλληλα, οι Αρχές είχαν ήδη λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την υποδοχή των πιστών. Από νωρίς σήμερα το πρωί, η πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι περικυκλωμένη από αστυνομικά οδοφράγματα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν ελέγχους σε όσους επιχειρούν να εισέλθουν στον χώρο.

Όλες οι προετοιμασίες κορυφώνονται ενόψει της κηδείας, που έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου.

Τότε, η Ρώμη αναμένεται να υποδεχτεί όχι μόνο χιλιάδες πιστούς και απλούς πολίτες, αλλά και ηγέτες κρατών, μέλη βασιλικών οικογενειών και προσωπικότητες από όλον τον κόσμο.

Βίντεο από τη μεταφορά της σορού του Πάπα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου:

Την ίδια ώρα, το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των καρδιναλίων που θα έχουν ρόλο στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, το προσεχές Σάββατο.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, ο Ιταλός καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε θα εκφωνήσει το κήρυγμα στην εξόδιο ακολουθία. Στη λίστα συμμετεχόντων προστίθεται πλέον και ο στενός συνεργάτης του Ποντίφικα, Πιέτρο Παρολίν, νυν γραμματέας του Βατικανού, ο οποίος θεωρείται από αρκετούς παρατηρητές ως μία από τις πιθανές επιλογές για τη διαδοχή στον παπικό θρόνο.

Απουσιάζουν καρδινάλιοι από τη Βρετανία, ωστόσο, στη λίστα περιλαμβάνεται ο Ρότζερ Μαχόνι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.