ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάπας Φραγκίσκος σε Ουκρανία: «Σηκώστε λευκή σημαία πριν χειροτερέψει η κατάσταση περισσότερο»

«Όταν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να έχεις το θάρρος να διαπραγματευθείς»

Πάπας Φραγκίσκος σε Ουκρανία: «Σηκώστε λευκή σημαία πριν χειροτερέψει η κατάσταση περισσότερο»

Σε μια δήλωση που δείχνει να αποκαλύπτει την πραγματικότητα προέβη ο Πάπας Φρεγκίσκος ο οποίος ζήτησε από το Κίεβο να αποδεχτεί την κατάσταση στο μέτωπο και να ζητήσει εκεχειρία, γιατί αλλιώς θα συνεχιστεί η ήττα.

O πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεόραση, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ρώσο-ουκρανικό πόλεμο. Πιο αναλυτικά, ο ποντίφικας δήλωσε:

«Θεωρώ ότι είναι ισχυρότερος εκείνος που αναγνωρίζει την κατάσταση, σκέφτεται τον λαό, έχει το θάρρος να “σηκώσει λευκή σημαία”, να διαπραγματευτεί. Σήμερα μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση, με τις ισχυρότερες διεθνείς δυνάμεις. Η λέξη διαπραγμάτευση είναι λέξη θάρρους».

Ερωτηθείς σχετικά με όσους, στην Ουκρανία, κάνουν αναφορά στο ενδεχόμενο «να υψωθεί λευκή σημαία», ο παπα Φραγκίσκος πρόσθεσε:

«Όταν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να έχεις το θάρρος να διαπραγματευθείς» Μπορεί να νιώθεις ντροπή, αλλά με πόσους άλλους νεκρούς θα λήξει όλο αυτό; Πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση εγκαίρως, αναζητώντας μια χώρα που να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μεσολαβήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Τουρκία έχει αυτοπροταθεί, όπως και άλλες χώρες. Μην ντρέπεσθε να διαπραγματευθείτε, πριν η κατάσταση χειροτερέψει ακόμη περισσότερο».

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ενώ επιθυμεί την ειρήνη δεν θα παραχωρήσει κανένα έδαφος. Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού ηγέτη προβλέπει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από όλη την Ουκρανία και την αποκατάσταση των κρατικών συνόρων της.

Στη συνέντευξη ο Φραγκίσκος ρωτήθηκε για τη θέση του σε μια συζήτηση μεταξύ εκείνων που λένε ότι η Ουκρανία πρέπει να παραιτηθεί καθώς δεν μπόρεσε να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις και εκείνων που λένε ότι κάτι τέτοιο θα νομιμοποιούσε τις ενέργειες του ισχυρότερου μέρους. Ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε στην ερώτηση τον όρο «λευκή σημαία».

«Είναι μια ερμηνεία, αυτό είναι αλήθεια», είπε ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με ένα προκαταρκτικό κείμενο της συνέντευξης και ένα μερικό βίντεο που τέθηκε στη διάθεση του Reuters το Σάββατο. Πρόκειται να μεταδοθεί στις 20 Μαρτίου στο πλαίσιο ενός νέου πολιτιστικού προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αλλά νομίζω ότι ο ισχυρότερος είναι αυτός που βλέπει την κατάσταση, σκέφτεται τους ανθρώπους και έχει το θάρρος της λευκής σημαίας και διαπραγματεύεται», είπε ο Φραγκίσκος, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα πρέπει να γίνουν με τη βοήθεια των διεθνών δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.