ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βατικανό για την επικοινωνία Ρ.Τ.Ερντογάν-πάπα Φραγκίσκου: «Ευχόμαστε να γίνει εφικτή η λύση των δύο κρατών»

«Ο πάπας εξέφρασε πόνο για τα όσα συμβαίνουν»

Βατικανό για την επικοινωνία Ρ.Τ.Ερντογάν-πάπα Φραγκίσκου: «Ευχόμαστε να γίνει εφικτή η λύση των δύο κρατών»

Ο υπεύθυνος της αίθουσας Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι επιβεβεβαίωσε σήμερα την τηλεφωνική συνομιλία του Πάπα Φραγκίσκου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνομιλία, η οποία ζητήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο, επικεντρώθηκε στη δραματική κατάσταση στους Αγίους Τόπους, δήλωσε ο υπεύθυνος της αίθουσας Τύπου.

«Ο πάπας εξέφρασε πόνο για τα όσα συμβαίνουν και υπενθύμισε την στάση της Αγίας Έδρας, ευχόμενος να μπορέσει να γίνει εφικτή η λύση των δυο κρατών και ενός ειδικού καθεστώτος για την πόλη των Ιεροσολύμων», πρόσθεσε ο Μπρούνι.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στον Πάπα πως οι ισραηλινές επιδρομές «δεν έχουν θέση σε κανένα ιερό κείμενο», χαρακτήρισε «ντροπή για την ανθρωπότητα την άγνοια της διεθνούς κοινότητας για το τι συμβαίνει» και τόνισε ότι όλα τα κράτη πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία.

Ο Τούρκος πρόεδρός δήλωσε επίσης ότι «η μόνιμη ειρήνη στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί τους ιερούς τόπους τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, θα είναι δυνατή μόνο με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ολοκληρωμένου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη είπε ότι η Τουρκία «καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας στη Γάζα και ότι όλοι θα πρέπει να στηρίξουν ενεργά αυτές τις προσπάθειες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή βοήθειας σε αθώους πολίτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.