Αναμένεται η σχετική απόφαση από το ΣτΕ

Την κατάργηση του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας ζητά με αίτηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας δικηγορική εταιρία.

Μάλιστα, η υπόθεση συζητήθηκε ήδη στο Δ´ τμήμα του ΣτΕ και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Η προσφεύγουσα εταιρία ζητάει την κατάργηση του δακτυλίου και την εξαίρεση των αυτοκινήτων των δικηγόρων που διατηρούν τα γραφεία τους μέσα στην περιοχή του δακτυλίου, όπως εξαιρούνται οι γιατροί, φυσικοθεραπευτές, τα EURO 5 και EURO 6 οχήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι σε περίπτωση εισόδου των οχημάτων τις ημέρες που δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους στο δακτύλιο προβλέπεται η επιβολή προστίμου 100 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δικηγορική εταιρεία 20 μέρες πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης, αγόρασε αυτοκίνητο με εκπομπές ρύπων 135 g/km για να μπορεί να εισέρχεται στο δακτύλιο, το οποίο όμως, σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση, δεν εξαιρείται πλέον από τα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με την δικηγορική εταιρεία μειώθηκε το προηγούμενο ισχύον όριο των 140 g/km και 120 g/km, χωρίς να υπάρχει σχετική επιστημονική εισήγηση και χωρίς να έχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί εξουσιοδότηση από το νόμο.