Η Ιαπωνία ξεκινά να υποδέχεται και πάλι τουρίστες από 98 χώρες και περιοχές που είχε «αποκλείσει» κατά την περίοδο της πανδημίας

Η Ιαπωνία ξεκινά να υποδέχεται και πάλι τουρίστες από 98 χώρες και περιοχές που είχε «αποκλείσει» κατά την περίοδο της πανδημίας.

Με μια προϋπόθεση όμως: Για να μπορέσει να επισκεφθεί κανείς τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, θα πρέπει να ταξιδέψει εκεί συμμετέχοντας σε κάποιο τουριστικό γκρουπ, όχι μόνος.

Η Ιαπωνία είχε θέσει σε εφαρμογή κάποια από τα πιο σκληρά μέτρα ελέγχου κατά του Covid-19 στον κόσμο, απαγορεύοντας την είσοδο σε επισκέπτες από το εξωτερικό ακόμη και κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι εν λόγω ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν ήδη χαλαρώσει για τους αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους της Ιαπωνίας, τους φοιτητές από το εξωτερικό και όσους ταξιδεύουν για λόγους επαγγελματικούς, με την ιαπωνική κυβέρνηση να αυξάνει και το όριο στις ημερήσιες αφίξεις αλλοδαπών σε 20.000 από την 1η Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις 10 Ιουνίου και έπειτα, θα μπορούν όμως να επισκέπτονται την Ιαπωνία και γκρουπ τουριστών, τα οποία θα χωρίζονται ωστόσο σε κατηγορίες «κινδύνου» ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχονται. Από αυτές τις κατηγορίες, θα εξαρτώνται και τα μέτρα της καραντίνας με τα οποία οι συμμετέχοντες στο κάθε γκρουπ θα καλούνται να συμμορφωθούν.