ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ταξίδι με πλοίο: Με «υγειονομικό πάσο» η μετακίνησή μας στα νησιά – Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

Ταξίδι με πλοίο: Με «υγειονομικό πάσο» η μετακίνησή μας στα νησιά – Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

Την Παρασκευή 14 Μαΐου, άρχισε και επίσημα η τουριστική περίοδος για φέτος, αλλά όσον αφορά στα ταξίδια με πλοίο, απαιτούνται ιδιαίτερα μέτρα προστασίας καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά

Με όπλο τον εμβολιασμό και τα self tests, οι τουρίστες θα μεταβαίνουν στα νησιά με πλοίο ακολουθώντας αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες στα νησιά θα πρέπει να διαθέτουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση ή αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test/self test 24 ωρών ή βεβαίωση νόσησης από δύο έως και εννέα μήνες μετά την ασθένεια.

Πάντως, τους ελέγχους για τις βεβαιώσεις θα εκτελούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ταξιδιώτες ηλικίας 5 ετών και άνω.

Επισημαίνεται πως η φόρμα Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ για εισερχόμενους τουρίστες και το αποτέλεσμα του self test θα δηλώνεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ακόμα, όσοι κινηθούν διαπεριφερειακά με Ι.Χ. μπορούν να το κάνουν χωρίς την υποχρέωση για self test, κάτι που, ωστόσο, συστήνεται ισχυρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως από τα παραπάνω εξαιρούνται τα νησιά της Εύβοιας, της Λευκάδας και της Σαλαμίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.