ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκινά η «μεγάλη έξοδος»: Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου – Συνωστισμός στα λιμάνια (φώτο)

Αδειάζει η Αθήνα

Ξεκινά η «μεγάλη έξοδος»: Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου – Συνωστισμός στα λιμάνια (φώτο)

Ξεκίνησε η έξοδος των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου, κάτι που έχει οδηγήσει σε συνωστισμό στα μεγάλα λιμάνια της Ελλάδας, αλλά και ουρές στα διόδια. 

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου έφτασε και για πολλούς Αθηναίους ξεκινάει η καλοκαιρινή τους άδεια, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός σήμερα τόσο στα λιμάνια όσο και στα διόδια.

Ενδεικτικό της μεγάλης φυγής των αδειούχων του Αυγούστου είναι ότι από χθες Παρασκευή μέχρι και αύριο Κυριακή θα φύγουν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 73.000 ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, σήμερα έχουν προγραμματιστεί, μόνο από τον Πειραιά, 24 δρομολόγια και θα αναχωρήσουν πάνω από 24.000 επιβάτες με πιο δημοφιλείς προορισμούς την Τήνο, τη Σίφνο και την Πάρο όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%. Ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια και υπολογίζεται πως θα μετακινηθούν πάνω από 26.000 επιβάτες.

Από τη Ραφήνα σήμερα Σάββατο θα αναχωρήσουν 9 συμβατικά πλοία με 8.260 επιβάτες και για αύριο θα αποπλεύσουν 12 και μαζί τους θα ταξιδέψουν για τα νησιά 7.150 εκδρομείς.

Από το λιμάνι του Λαυρίου έχουν προγραμματιστεί 8 δρομολόγια με 2.910 επιβάτες, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστούν ακόμα 9 και θα μετακινηθούν 1.593 τουρίστες. Αλλά και τα εξοχικά, όπως και τα πατρικά σπίτια είναι εξίσου βασικές επιλογές για την άδεια του Αυγούστου.

Αυξημένη η κίνηση και στα διόδια

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα διόδια. Από την Παρασκευή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, 55.780 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και 40.735 οχήματα από τα διόδια των Αφιδνών. Μάλιστα, στα διόδια της Ελευσίνας, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.