ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

«Παραλύει» σήμερα η Αθήνα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν

Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος

«Παραλύει» σήμερα η Αθήνα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν

«Παραλύει» σήμερα Τετάρτη (28/2) η Αθήνα, λόγω της μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση, με αφορμή τον έναν χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Πάρα πολύ δύσκολη θα είναι η μετακίνηση των Αθηναίων, καθώς η πρωτεύουσα θα μείνει για όλο το 24ωρο χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό αφού τα 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Επίσης 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Άλλωστε και η Hellenic Train με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι, λόγω της 24ωρης απεργίας, αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα συνεχίσουν και σήμερα την απεργία τους.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε είχε καλέσει τα μέλη της «να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη (28/2).

«Κατά την διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο», αναφερόταν στην ανακοίνωση. Πάντως αργά το βράδυ παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας μετά από προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω απεργίας της ΠΕΝΕΝ.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν επίσης οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία ενώ την συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ανακοίνωσαν και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Τι θα ισχύσει για τα σχολεία

Στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές που πρόκειται να συμμετέχουν στην απεργία έχουν από χθες ενημερώσει τους γονείς. Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα πάνε κανονικά στα σχολεία τους και αν κάποιος καθηγητής τους συμμετέχει στην απεργία τότε για εκείνη τη διδακτική ώρα θα έχουν κενό.

Κλειστές και οι Τράπεζες

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.

Η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι όσο δεν ενισχύονται οι κλαδικές ΣΣΕ και δεν αποκαθίστανται πλήρως τα συλλογικά δικαιώματα, ακόμα και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, δεν αρκούν και βέβαια αφορούν σε περιορισμένο κομμάτι των εργαζομένων.

Απεργούν και οι γιατροί

Δεκάδες είναι τα σωματεία των γιατρών που συμμετέχουν στην απεργία.

Αναλυτικά απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έλαβαν:

 • Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ)
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ
 • Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ε. Θριάσιο
 • Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρα (ΣΕΝΑ)
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λέρου
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω
 • Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλύμνου
 • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης
 • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας
 • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας
 • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών
 • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας
 • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας
 • Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων
 • Ένωση Γιατρών Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
 • Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Θήβας
 • Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Λέρου

Απεργία στα δικαστήρια και στα ΜΜΕ

Παρόντες στην πανελλαδική απεργία θα είναι και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Στάση εργασίας για τους δημοσιογράφους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τις από τις 10:00 έως τις 14:00 αποφάσισε και η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), μέσω ανακοίνωσή της.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. «αύριο 28 Φεβρουαρίου 2024 και από ώρα 09:00 στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν συναθροίσεις – συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας 24ωρης γενικής απεργίας, με τη συμμετοχή εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων.

Για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και την αποσυμφόρηση της κίνησης, η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει, τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή στην απεργία και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η αστυνομία παρακαλεί οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα στους ανωτέρω οδικούς άξονες και περιμετρικά αυτών, μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση», καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.