ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιο ελληνικό νησί βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων ταξιδιωτικών προορισμών για το 2023

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον τομέα των ταξιδιών

Ποιο ελληνικό νησί βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων ταξιδιωτικών προορισμών για το 2023

Η Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς και αυτό αποτυπώνεται και στις αναζητήσεις της Google.

Κάθε χρόνο η Google δημοσιεύει την έκθεση «Year in Search», στην οποία αναλύονται στοιχεία για το τι αναζήτησαν οι χρήστες του διαδικτύου τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον τομέα των ταξιδιών, παρουσιάζοντας τη σημαντικότερη αύξηση του ενδιαφέροντος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Ρόδος ήταν πρώτη στη λίστα το 2023, με τις περισσότερες αναζητήσεις σε νησιά και πόλεις.

Ο πόλος έλξης είναι η μεσαιωνική ακρόπολη στην Παλιά Πόλη της Ρόδου: «Περπατήστε κατά μήκος των πολεμίστρων και θα “κατασκοπεύσετε” βυζαντινές εκκλησίες, ρωμαϊκά ερείπια, συναγωγές και μιναρέδες.

Στο μεσαιωνικό λαβύρινθο, αναζητήστε το Marco Polo Mansion, έναν ξενώνα του 15ου αιώνα διακοσμημένο σαν χαρέμι πασά, με ένα μαγευτικό εστιατόριο στον κήπο», γράφει το Conde Nast Traveler.

«Τα ξενοδοχεία της ανώτερης κατηγορίας είναι συγκεντρωμένα γύρω από τη Λίνδο, με την υπέροχη ακρόπολή της να περιβάλλεται από σχιστολιθικούς βράχους και σμαραγδένιους όρμους.

Πηγαίνετε για τη θέα -και για το εξαίσιο ραγού χταποδιού στο εστιατόριο Μαυρίκος.

Καθώς κατευθύνεστε νότια, τα πολυώροφα θέρετρα δίνουν τη θέση τους σε εκτάσεις με χρυσή άμμο, όπως η Γλύστρα, η Τσαμπίκα και οι Φούρνοι», συνεχίζει.

«Στην ακτογραμμή, εντυπωσιακά βράχια προσφέρουν επική θέα σε αμμουδερές χρυσαφένιες παραλίες, ενώ τα δάση του νησιού είναι τέλεια για πρωινές πεζοπορικές εξορμήσεις.

Το νησί δεν έχει συνέλθει πλήρως, το ενδιαφέρον και η προθυμία των ταξιδιωτών να υποστηρίξουν τη Ρόδο αποτελεί απόδειξη της ομορφιάς της», καταλήγει ο αρθρογράφος που δεν ξεχνά να κάνει αναφορά και στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νησί το περασμένο καλοκαίρι σημειώνοντας: «Η Ρόδος ανασυντάσσεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη λίστα με τις πόλεις με τις περισσότερες αναζητήσεις τη Ρόδο ακολουθούν μεταξύ άλλων το Ορλάντο των ΗΠΑ, το Τελ Αβίβ, η Σεβίλλη και το Μαρακές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.