ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βενετία: «Πράσινο φως» για την απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων στο κέντρο της πόλης

Βενετία:  «Πράσινο φως» για την απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων στο κέντρο της πόλης

Οι ιταλικές Αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο κρουαζιερόπλοιων στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας.

Για εκείνους που κάνουν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, είναι μία τις πιο αξιομνημόνευτες εικόνες: η Βενετία να ξεδιπλώνεται μέσα από το σκάφος, τα εμβληματικά κτίρια και τα καμπαναριά της, η ιστορική «πόλη των δόγηδων» προσφέρει στους λάτρεις της κρουαζιέρας μια εκπληκτική πανοραμική θέα

Η ιταλική κυβέρνηση συμφώνησε τελικά μαζί τους, εγκρίνοντας ένα διάταγμα για την απαγόρευση κρουαζιερόπλοιων και άλλων μεγάλων πλοίων από τη λιμνοθάλασσα. Θέλουμε να «συμφιλιώσουμε τις ανάγκες προστασίας της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της Βενετίας και της λιμνοθάλασσας με εκείνες που σχετίζονται με την κρουαζιέρα και την εμπορία προϊόντων» αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Ντάριο Φραντσεσκίκι δήλωσε χθες, ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Unesco. «Ηταν η σωστή απόφαση, που αναμενόταν για χρόνια» σχολίασε. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τα πλοία προκαλούν ρύπανση και διαβρώνουν τα θεμέλια της πόλης, που αντιμετωπίζει συχνά καταστροφικές πλημμύρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όποιος έχει επισκεφθεί τη Βενετία τα τελευταία χρόνια σοκάρεται όταν βλέπει αυτά τα πλοία, που έχουν μήκος εκατοντάδων μέτρων και ύψoς πολυκατοικίaς, να περνούν από τόσο εύθραυστα μέρη» είπε μετά την ψηφοφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.