ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη

Η λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη

Κατά την θερινή σεζόν η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, καθώς οι προορισμοί της αποτελούν επιλογή για μεγάλο ποσοστό των τουριστών.

Τα νούμερα αναμένεται να είναι πολύ μακριά απ΄αυτά που θα ήθελε η Ελλάδα για να μπορέσει να δει μια ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες, ιδίως στην Ευρώπη, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, μάλλον τα πράγματα εξελίσσονται καλά κι αυτό οφείλεται σε συγκεκριμένες χώρες που το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα τρέχει ταχύτατα και επιτρέπει στην Ελλάδα μέσα από συμφωνίες να υποδεχτεί μαζικά τουρίστες.

Το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία είναι οι δύο βασικές αγορές στις οποίες απευθυνόμαστε για τουρισμό και στις οποίες έχει περαστεί το μήνυμα πως ο εμβολιασμός αναπτύσσεται εξίσου γρήγορα και εδώ – άλλωστε χθες είχαμε ρεκόρ με 114.000 δόσεις περίπου.

Όλα αυτά συντελούν ώστε 7 περιοχές της χώρας να κατακτούν θέσεις στην πρώτη δεκάδα επιλογών των τουριστών ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς σύμφωνα με έρευνα της Forward Keys.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μύκονος είναι με διαφορά στην πρώτη θέση έχοντας καλύψει το 54,9% του τουρισμού της για Ιούλιο και Αύγουστο σε σχέση με το 2019. Ακολουθείται από την Ιμπίζα, ενώ τα Χανιά βρίσκονται στην τρίτη θέση με 48,9%. Η Σαντορίνη είναι στην 4η θέση με 48,1% και πίσω της είναι η Κέρκυρα με 47,5% και η Θεσσαλονίκη με 43,7%. Το ελληνικό μονοπώλιο σπάει από τη Μαγιόρκα στη θέση 7, ενώ το Ηράκλειο έρχεται 8ο με 36,6%. Η Αθήνα με 33,2% είναι στην 9η θέση και τελευταία των 10 είναι το Φάρο στην Πορτογαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.