ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έρευνα «γκρεμίζει» το επίσημο αφήγημα: «Το 80% όσων νόσησαν από κορωνοϊό έχει αντισώματα ένα χρόνο μετά τη μόλυνση»

Έρευνα «γκρεμίζει» το επίσημο αφήγημα: «Το 80% όσων νόσησαν από κορωνοϊό έχει αντισώματα ένα χρόνο μετά τη μόλυνση»

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχώρησε στον απίστευτο ισχυρισμό πως τα εμβόλια προσφέρουν καλύτερη ανοσία από τη φυσική (χωρίς να αναφέρει όμως σχετική βιβλιογραφία), μια μεγάλη σουηδική μελέτη υποστηρίζει πως το 80% από όσους νόσησαν από κορωνοϊό πριν από έναν χρόνο έχει ακόμη αντισώματα κατά του ιού.

Η συγκεκριμένη μελέτη στηρίζεται στα στοιχεία που παρείχαν 2.000 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Danderyds στη Στοκχόλμη.

«Είδαμε από νωρίς ότι πολλοί από αυτούς που αρρώστησαν είχαν απώλεια όσφρησης και γεύσης και ότι το 10% αυτών που είχαν μολυνθεί δεν είχαν κανένα απολύτως σύμπτωμα» αναφέρει ο διδακτορικός φοιτητής, Sebastian Havervall, στο SVT.

Τα αντισώματα θεωρείται πως παρέχουν καλή προστασία τόσο για τη βρετανική παραλλαγή -που σήμερα αναφέρεται ως Άλφα- όσο και για την παραλλαγή Δέλτα -που τώρα γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος σε πολλές χώρες.

Ωστόσο, η προστασία κατά των μεταλλάξεων Βήτα και Γάμα, δεν είναι το ίδιο ισχυρή.

«Τα επίπεδα προστασίας έναντι των στελεχών Βήτα και Γάμα είναι 30 έως 40% χαμηλότερα» υποστηρίζει ο Sebastian Havervall.

Η ομάδα των επιστημόνων στο νοσοκομείο Danderyd διερεύνησε επίσης πόσες δόσεις εμβολίου χρειάζονται για όσους έχουν ήδη μολυνθεί. Προηγουμένως, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια εφάπαξ δόση του εμβολίου Pfizer είναι αρκετή. Ωστόσο, τώρα η ομάδα πιστεύει ότι ισχύει το ίδιο και για μία δόση με AstraZeneca.

«Η μόλυνση λειτουργεί ως πρώτη δόση και στη συνέχεια η δεύτερη δρα ως αναμνηστική. Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε πως έλαβαν τόσο καλή ή ακόμη και ελαφρώς καλύτερη προστασία από όσους δεν νόσησαν και έλαβαν δύο δόσεις με το σκεύασμα της Pfizer» εξηγεί περαιτέρω ο διδακτορικός φοιτητής.

Δείτε τον ισχυρισμό του ΠΟΥ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.