«Αν πεθάνει έστω ένα…»: Μετά τον πρώτο θάνατο εφήβου μετά το εμβόλιο επιμένουν στο «τα οφέλη μεγαλύτερα του κόστους»

«Αν πεθάνει έστω ένα…»: Μετά τον πρώτο θάνατο εφήβου μετά το εμβόλιο επιμένουν στο «τα οφέλη μεγαλύτερα του κόστους»

Η ελληνική κοινωνία είναι ακόμα σοκαρισμένη από το θάνατο του 16χρονου αγοριού στην Αρκαδία, ένας θάνατος που ήρθε δύο μέρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Λίγη ώρα μετά το άρθρο του pronews.gr, το οποίο αποκάλυψε πως ο 16χρονος είχε εμβολιαστεί την Παρασκευή, «ειδικοί» προσπάθησαν να διαψεύσουν την είδηση, μίλησαν για «fake news», υποστήριξαν πως «δεν έχει πεθάνει ποτέ κανείς από mRNA εμβόλιο» και φυσικά χαρακτήρισαν όσους μιλούν για το τραγικό αυτό συμβάν ως «αντιεμβολιαστές» και «ψεκασμένους».

Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι μια. Το 16χρονο παιδί από την Αρκαδία ήταν υγιέστατο και πέθανε δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του. Το εάν οφείλεται ο θάνατος του στον εμβολιασμό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακόμη, καθώς χρειάζονται αρκετές εξετάσεις.

Παρόλα αυτά ο θάνατος του θα έπρεπε κανονικά να μας προβληματίσει, καθώς ήρθε λίγες ώρες μετά τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για Gigabytes σε παιδιά 15 έως 17 ετών, αλλά και την ώρα που οι «ειδικοί» βγαίνουν διαρκώς στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και υποστηρίζουν πως τα παιδιά πρέπει άφοβα να εμβολιαστούν και να το κάνουν μαζικά.

«Έστω και έναν έφηβο να χάσουμε θα είναι ανείπωτη τραγωδία», αυτή ήταν η δήλωση που είχε κάνει προ δύο μηνών ο Νίκος Σύψας, αναφερόμενος βέβαια σε θανάτους παιδιών με κορωνοϊό. Τότε είχαμε τρεις θανάτους παιδιών με κορωνοϊό στην Ελλάδα, όσους δηλαδή έχουμε και τώρα. Τότε είχαμε τονίσει πως ο Ν.Σύψας έχει δίκιο σε αυτό που υποστηρίζει, όμως το ίδιο ισχύει και με το εάν χάσουμε κάποιο παιδί μετά τον εμβολιασμό του.

Και τελικά δύο μήνες μετά δεν έχουμε χάσει κανένα παιδί με κορωνοϊό, αντιθέτως έχουμε χάσει ένα παιδί μετά το εμβόλιο (ξανά τονίσουμε πως δεν ξέρουμε εάν φταίει το εμβόλιο, αλλά τις ίδιες αμφιβολίες έχουμε και για το εάν τα τρία άλλα παιδιά πέθαναν από τον κορωνοϊό).

Και το ερώτημα είναι… τώρα τι; Θα περίμενε κανείς πως θα υπήρχε μια παύση, θα έριχναν λίγο τους τόνους, θα υποστήριζαν ακόμα και οι «ακαταδίωκτοι» πως πρέπει να το εξετάσουμε κτλ.

Όχι, από το πρωί οι «ειδικοί» (τώρα ξαφνικά επιβεβαιώνουν το άρθρο του pronews.gr το οποίο χθες διέψευδαν) υποστηρίζουν ότι φταίνε όλα τα υπόλοιπα… αλλά όχι το εμβόλιο. Κάνουν λόγο για «χρονική συσχέτιση» και ισχυρίζονται (ξανά) πως «τα οφέλη είναι μεγαλύτερα από το κόστος».

Κύριοι, στις 30 Ιουλίου σας προειδοποιούσαμε πως παίζεται στο «τζόγο» τις ζωές των παιδιών και τότε είχαμε αναφέρει μελέτες. Ακούστε αυτό που είπε ο Ν.Σύψας και καταλάβετε ότι οι ζωές των παιδιών είναι υπερπολύτιμες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αριθμοί είναι απλοί και ξεκάθαροι. Τα υγιή παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, όπως τονίζει ο Κ.Φαρσαλινός «το εμβόλιο πρέπει να είναι δωρεάν και διαθέσιμο για όλους. Ποιους όλους; Αυτούς που θέλουν να το κάνουν». Θα πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη ενημέρωση για τα οφέλη και τους κινδύνους και όποιος θέλει να εμβολιαστεί να εμβολιαστεί. Κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο δεν ταιριάζει σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.