Τα απλά βήματα για να μετατρέψετε στην συνήθεια του καφέ πιο υγιεινή

Πως θα το πετύχετε

Τα απλά βήματα για να μετατρέψετε στην συνήθεια του καφέ πιο υγιεινή

Μία από τις πιο γνωστές συνήθειες, που έχουμε σχεδόν όλοι είναι ο καθημερινός καφές, που αποδεικνύεται ότι έχει και ευεργετικά οφέλη για εσάς και την υγεία σας.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την αγαπημένη σας καθημερινή συνήθεια ακόμη πιο υγιεινή. Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος, αρκεί να υπάρχει από πλευράς σας και η θέληση.

Μην αντικαθιστάτε το πρωινό σας με τον καφέ

Αν και η κατανάλωση καφέ είναι υγιεινή, η διαιτολόγος Adina Pearson εξηγεί στο healthy.com ότι επειδή ο καφές μπορεί να καταστείλει την όρεξή σας και είναι διεγερτικός, είναι πολλοί εκείνοι που τον χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο γεύματος. «Δεν μπορείτε να “τρέφεστε” με καφεΐνη, χρειάζεστε κανονική τροφή μέσα στην ημέρα -υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες- για τη συνολική σας υγεία», σημειώνει η Pearson.

Γαρνίρετε με κανέλα

Σύμφωνα με το healthy.com, η κανέλα μπορεί να κάνει το ρόφημά σας ακόμα καλύτερο για εσάς και την υγεία σας, χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, καθώς και μια σειρά από άλλα οφέλη. Η κανέλα, λοιπόν, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το σάκχαρο στο αίμα σε πολλές κλινικές μελέτες, ενώ η προσθήκη μπαχαρικών στον καφέ προσθέτει αντιοξειδωτικά και γλυκύτητα χωρίς θερμίδες, συμβάλλοντας στη μείωση της ζάχαρης που μπορείτε να προσθέσετε στον καφέ.

Χρησιμοποιείτε πάντα χάρτινα φίλτρα

Σύμφωνα με την διαιτολόγο- διατροφολόγο Jill Weisenberger και όσα αναφέρει το healthy.com, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι ο καφές σας παρασκευάζεται με υγιεινό τρόπο είναι να σκεφτείτε πώς τον φιλτράρετε. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα της καφετιέρας μπορεί να είναι δελεαστικά (και σίγουρα παρέχουν λιγότερα απόβλητα), αλλά η χρήση ανακυκλώσιμων χάρτινων φίλτρων έχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τη διατροφή σας. «Το φιλτράρισμα του καφέ με χαρτί αφαιρεί δύο ενώσεις, την καφεστόλη και την καβεόλη, που αυξάνουν τα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερόλης», εξηγεί.

Πείτε όχι στα γλυκαντικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να πιστεύετε ότι το σιρόπι βανίλιας χωρίς λιπαρά και χωρίς ζάχαρη είναι μια υγιεινή επιλογή, αλλά οι χαμηλές θερμίδες δεν μεταφράζονται πάντα σε οφέλη για την υγεία. Το healthy.com, προτείνει να απογαλακτιστείτε εντελώς από τα γλυκαντικά υποκατάστατα της ζάχαρης, ενώ στην περίπτωση που δεν μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σκέτο, γίνετε πολύ προσεκτικοί με το τι βάζετε σε αυτόν. Για παράδειγμα, προτιμήστε σίγουρα την καστανή βιολογική ζάχαρη από άλλα τεχνητά πρόσθετα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.