ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Λινού: «Δεν ξέρουμε αν καλύπτουν τα εμβόλια τη νέα μετάλλαξη – Οι εταιρείες θα φτιάξουν νέα» – Μετάλλαξη και εμβόλιο!

Επιβεβαιώνεται ο νομπελίστας Γάλλος καθηγητής Luc Montagnier που θεωρεί ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί έφεραν τις μεταλλάξεις;

Α.Λινού: «Δεν ξέρουμε αν καλύπτουν τα εμβόλια τη νέα μετάλλαξη – Οι εταιρείες θα φτιάξουν νέα» – Μετάλλαξη και εμβόλιο!

(Ανανέωση: Αρχικό κείμενο – 08:42) Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού αποκάλυψε ότι δεν είναι εξακριβωμένο αν τα εμβόλια μπορούν να προστατέψουν τους εμβολιασμένους από τη νέα μετάλλαξη της «Μποτσουάνα» ή αλλιώς «Όμικρον» όπως μετονομάστηκε και προσθέτει μάλιστα ότι «οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες, να είναι έτοιμοι ώστε να υπάρξει σύντομα ένα νέο εμβόλιο που να καλύπτει και αυτή τη μετάλλαξη».

Αυτόματα όμως δημιουργούνται δύο εύλογα ερωτήματα: Τελικά τα εμβόλια προστατεύουν από τη νέα μετάλλαξη; Αν όχι θα φτιαχτεί ένα καινούριο, εάν μετά όμως προκύψει κάποια άλλη νεότερη μετάλλαξη, τότε τι θα συμβεί, οι εταιρείες θα φτιάχνουν συνεχώς νέα εμβόλια για να αντιμετωπίζουν «επικαιροποιημένες» ασθένειες;

Επί της ουσίας με αυτή την πρακτική επιβεβαιώνεται ο νομπελίστας Γάλλος καθηγητής Luc Montagnier ο οποίος αναφέρει αυτό που και άλλοι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει αναφορικά με τις συνεχείς μεταλλάξεις του Covid-19:

Ότι τα εμβόλια είναι αυτά που δημιουργούν τις μεταλλάξεις του ιού, ως αντίδραση του ίδιου του ιού στην προσπάθεια να τον εξαφανίσουν!

Δηλαδή, ότι ο Covid-19 έχει δικό του σύστημα «επιβίωσης» και «αυτοπροστασίας»!

Σύμφωνα με την Αθηνά Λινού: «Εκείνο που ανησυχεί είναι ότι η μετάλλαξη αυτή έχει πολλές αλλαγές στο κομμάτι του ιού που καταφέρνει να προσβάλει τα ανθρώπινα κύτταρα. Φοβόμαστε μην είναι τόσο διαφορετική ώστε να μην επηρεάζεται από τα εμβόλια, ή να είναι τόσο διαφορετική που να είναι πιο μεταδοτική. Οι επιστήμονες περιμένουν με κομμένη ανάσα. Φαίνεται ότι είναι πολυμεταδοτική χωρίς να έχουμε δεδομένα ακόμα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με επιστήμονες της Νότιας Αφρικής», είπε η κ. Λινού αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη.

«Δεν ξέρουμε αν θα καλύπτουν τα εμβόλια τη νέα μετάλλαξη»

«Δεν ξέρουμε αν μπορεί να ξαναμολυνθεί με τη νέα μετάλλαξη κάποιος που έχει περάσει κορωνοϊό, ή αν θα μας καλύπτουν πλήρως τα εμβόλια. Προσωπικά πιστεύω ότι σε ένα μέρος θα μας καλύπτουν. Ήδη οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες, να είναι έτοιμοι ώστε να υπάρξει σύντομα ένα νέο εμβόλιο που να καλύπτει και αυτή τη μετάλλαξη», εξήγησε η ίδια.

«Ανησυχητικό για τη νέα μετάλλαξη το να μην προλάβουμε να έχουμε εμβόλια»

Απαντώντας στο πόσα εμβόλια θα χρειαστεί να κάνουμε μέχρι να τελειώσουμε με την πανδημία, η κ. Λινού είπε ότι «Δε νομίζω ότι πρέπει να μας ανησυχεί το πόσα εμβόλια θα κάνουμε. Της γρίπης οι μεγαλύτεροι το κάνουμε κάθε χρόνο. Ανησυχητικό είναι να μην προλάβουμε να έχουμε εμβόλιο. Το εμβόλιο μας προφύλαξε μέχρι σήμερα. Απλά δεν ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη. Για ένα διάστημα θα παλεύουμε ακόμα με τη Δέλτα».

«Για αυτό ο ΠΟΥ πίεζε για να εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, γιατί ο ιός μεταλλάσσεται στο ανθρώπινο σώμα», τόνισε.

«Η μάσκα να χρησιμοποιείται από όλους, παντού»

Σχολιάζοντας τα των μέτρων, η κ. Λινού είπε ότι «Από την αρχή που δόθηκε η ελευθερία στους εμβολιασμένους να μη χρησιμοποιούν τη μάσκα, έχω επαναστατήσει. Επιμένω καθημερινά ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους και σε όλους τους χώρους, εκτός αν έχουμε απόσταση μεγαλύτερη από 2-3 μέτρα από τους άλλους. Χρειαζόμαστε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου σε όλες μας τις επαφές, και ή δύο μάσκες ή μάσκα υψηλής αποδοτικότητας».

«Να βγουν στους δρόμους οι εμβολιαστικές μονάδες και να εμβολιάζουν, χωρίς ερωτήσεις»

«Ελπίζω ότι δε θα πάμε σε lockdown και ότι η καινούργια μετάλλαξη δε θα φτάσει στην Ελλάδα, γιατί αυτό θα είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη. Πρέπει να φορούν όλοι μάσκα, να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι, σε καταυλισμούς, σε κέντρα στήριξης μεταναστών, να βγουν στους δρόμους εμβολιαστικές μονάδες και να εμβολιάζουν», σημείωσε η κ. Λινού αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο κομμάτι των εμβολιασμών.

«Η Αμερική έχει κέντρα που λένε έλα εμβολιάσου, χωρίς να δώσεις πληροφορίες. Θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στη χώρα μας χωρίς να είναι εμφανείς, ή τους Ρομά. Όσο πιο πολύ νοσήσουν τόσο πιο επικίνδυνο θα είναι για τον καθένα μας», πρόσθεσε.

Μιλώντας, τέλος, σχετικά με τις σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, η κ. Λινού ανέφερε ότι «Εγώ δεν είμαι υπέρ των υποχρεωτικών πραγμάτων. Θα έδινα την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να αλλάξουν δουλειά, να βρουν μια άλλη δουλειά, που δε θα τους φέρνει σε επαφή με κόσμο αν είναι ανεμβολίαστοι, ώστε να προστατευθούν».

Εδώ να προσθέσουμε πως εμβόλιο για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα ετοιμάζει η Pfizer ενώ την ίδια στιγμή μια σειρά από χώρες ετοιμάζονται να λάβουν σκληρά μέτρα επικαλούμενες τον κίνδυνο της επικράτησης αυτής την νέας εξωτικής μετάλλαξης.

«Η μετάλλαξη της Μποτσουάνας διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα», ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος τοu γερμανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου που συνεργάζεται με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία για το νέο εμβόλιο κατά της Covid-19, τονίζοντας πως «το αργότερο σε δύο εβδομάδες» αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

Έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες

«Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529 που διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές, γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα, χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2», εξήγησε η εκπρόσωπος της BioNTech στο AFP. «Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες», αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική, συμπλήρωσε η ίδια.

Σχετικά με τους μαζικούς εμβολιασμούς εν καιρώ πανδημίας ο Γάλλος νομπελίστας ιολόγος, Luc Montagnier, είχε δηλώσει την άνοιξη ότι ο «εμβολιασμός είναι αυτός που δημιουργεί μεταλλάξεις».

Ο γιατρός έκανε αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξη του στον Pierre Barnérias της Hold-Up Media.

Ο καθηγητής Montagnier αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμών για τον κορωνοϊό, το οποίο το χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο λάθος».

Οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι «επιστημονικό σφάλμα καθώς και ιατρικό σφάλμα», είπε.

«Είναι απαράδεκτο λάθος. Τα βιβλία της ιστορίας θα το δείξουν αυτό, επειδή είναι ο εμβολιασμός που δημιουργεί τις μεταλλάξεις», συνέχισε ο καθηγητής Luc Montagnier.

Ο εξέχων ιολόγος εξήγησε ότι «υπάρχουν αντισώματα, που δημιουργούνται από το εμβόλιο», αναγκάζοντας τον ιό να «βρει άλλη λύση» ή να πεθάνει. Εδώ δημιουργούνται οι παραλλαγές. Είναι οι παραλλαγές που «είναι παραγωγή και αποτέλεσμα του εμβολιασμού».

Ο καθηγητής Montagnier είπε ότι οι επιδημιολόγοι γνωρίζουν αλλά δεν μιλούν για το φαινόμενο, γνωστό ως «εξάρτηση εξαρτώμενη από αντισώματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα όμως οι εταιρείες ετοιμάζονται να δημιουργούν νέα εμβόλια για κάθε νέα μετάλλαξη του ιού δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του διάσημου και έγκριτου καθηγητή (τον συγκεκριμένο δεν μπορού να τον «κανιβαλίσουν τα ΜΜΕ γιατί έχει βραβευτεί με Νόμπελ, οπότε επιλέγουν να κάνουν πως δεν τον βλέπουν και δεν τον ακούνε για να μην τον βλέπουν και να μη τον ακούνε και οι πολίτες)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.