ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αυτά είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

Αυτά είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

Ο Ουνμπέν Πιλλέι, ένας γιατρός από τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, περιέγραψε τα συμπτώματα όσων έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος Όμικρον του SARS-CoV-2. Όσοι έχουν μολυνθεί με την Όμικρον παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Συγκεκριμένα, ο γιατρός είπε ότι η νόσος μέχρι στιγμής εκδηλώνεται σε πολύ ήπια μορφή, αλλά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα.

«Υπάρχουν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης, ξηρό βήχα, πυρετό, νυχτερινές εφιδρώσεις και πόνους στο σώμα. Νομίζω ότι αυτό συσχετίζεται με όλα τα άλλα κύματα της COVID-19 που έχουμε δει» είπε ο Ουνμπέν Πιλλέι.

Νωρίτερα, ο Ιατρικός Σύλλογος της Νότιας Αφρικής ανέφερε ως κύριο σύμπτωμα του στελέχους Όμικρον τη σοβαρή κόπωση. Ταυτόχρονα, κανένας από τους ασθενείς δεν παρουσίασε απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μεταλλάξεις που ανιχνεύτηκαν στο νέο στέλεχος Όμικρον υποδεικνύουν τον υψηλό κίνδυνο επαναλοίμωξης και την αντοχή τους απέναντι στα αντισώματα των νοσούντων ή/και των εμβολιασμένων. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνα είναι αναγκαία για να καθοριστεί το ακριβές επίπεδο κινδύνου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το B.1.1.529 αναπτύχθηκε αρχικά σε ανοσοκατεσταλμένο άτομο – πιθανώς ασθενή με AIDS ή HIV.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στη Νότια Αφρική, υπάρχουν περίπου 100 άτομα μολυσμένα με το νέο στέλεχος. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Αυστραλία, Πορτογαλία, Σκωτία, Ολλανδία και άλλες χώρες και όλα αυτά τα κρούσματα είναι εισαγόμενα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έκτακτη συνεδρίαση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε το νέο στέλεχος Β.1.1.529 «Όμικρον» (από το 15ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου) και το χαρακτήρισε «στέλεχος ανησυχίας». Η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν θεσπίσει απαγόρευση εισόδου από ορισμένα αφρικανικά κράτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.