ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε εμβολιασμένο το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Η μετάλλαξη Όμικρον «χτυπά» εμβολιασμένους

Σε εμβολιασμένο το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Πλήρως εμβολιασμένος ήταν ο Έλληνας από τη Νότια Αφρική, ο οποίος αποτελεί το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας.

Πρόκειται για ακόμα μια είδηση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους «ειδικούς», οι οποίοι στη μανία τους να επιβάλλουν υποχρεωτικούς/μαζικούς εμβολιασμούς έχουν χαρακτηρίσει τους ανεμβολίαστους ως «εργοστάσιο παραγωγής μεταλλάξεων» και άλλα σαχλά.

Έτσι μετά την Μποτσουάνα, η οποία ανακοίνωσε ότι τα πρώτα τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν σε εμβολιασμένους διπλωμάτες και στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε εμβολιασμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα, ελληνικής καταγωγής, μόνιμο κάτοικο Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα. Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε στην ΠΕ Χανίων.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μετά από τα πρώτα αρνητικά rapid test, στις 29 Νοεμβρίου το μοριακό τεστ που έκανε βγήκε θετικό και εντοπίστηκε η μετάλλαξη Όμικρον. Τόσο ό ίδιος όσο και οι επαφές τους βρίσκονται σε καραντίνα, μετά την ιχνηλάτηση.

«Το περιμέναμε ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα και στη χώρα μας. Περιμένουμε πώς θα το χειριστούμε σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες από τον ΠΟΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τα δεδομένα για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης, ενώ και σχετικά με τη νοσηρότητα και εκεί υπάρχουν πολλά κενά. «Το εμβόλιο είναι πολύ πιθανόν να παρέχει ανοσία σε έναν βαθμό και έτσι παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο», ισχυρίστηκε παρόλα αυτά ο Θ.Ζαούτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.