ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παιδίατρος Α.Ζέρβας στο pronews.gr για εμβολιασμό παιδιών: «Όχι με σκευάσματα που προκαλούν θανατηφόρες παρενέργειες»

«Έχουμε βιασμό της λογικής και μετάλλαξη της ιατρικής»

Παιδίατρος Α.Ζέρβας στο pronews.gr για εμβολιασμό παιδιών: «Όχι με σκευάσματα που προκαλούν θανατηφόρες παρενέργειες»

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών έναντι του κορωνοϊού μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και ο παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας καταθέτει στο pronews.gr τη δική του άποψη γι’ αυτή την εξέλιξη.

Ο Α.Ζέρβας εξέφρασε την ξεκάθαρη αντίθεσή του με τον μαζικό εμβολιασμό παιδιών τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται σπουδή για τον εμβολιασμό παιδιών. Η νόσος από τον κορωνοϊό στα παιδιά διαδράμει ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι λόγω νόσησης από κορωνοϊό σε παιδιά και επομένως δεν πρέπει να τα εμβολιάσουμε με εμβόλια τα οποία βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, είναι πολύ χαμηλή η αποτελεσματικότητα τους και το κυριότερο δεν είναι ασφαλή».

Ο παιδίατρος εξηγώντας τι εννοεί με την ασφάλεια αναφέρει ότι «έχουμε πάρα πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες, μεταξύ των οποίων η κυριότερη είναι η μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα, από την οποία έχουμε θανάτους».

Παράλληλα ανέφερε μια σειρά από παρενέργειες όπως «το αλλεργικό σοκ, οι θρομβώσεις, η νεφρική ανεπάρκεια, η παράλυση των κάτω άκρων (Guillain Barre), η επιληψία, η αυτοάνοσος αιμολυτική αναιμία, η παράλυση προσωπικού νεύρου (Bell), αλλά και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια».

Τέλος προχώρησε σε ένα σχόλιο για τα όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό με τον Covid-19 τονίζοντας ότι «έχουμε βιασμό της λογικής και μετάλλαξη της ιατρικής».

Να θυμίσουμε ότι τα mRNA εμβόλια που θα χορηγηθούν στα παιδιά 5-11 ετών περιέχουν το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα χορηγηθούν δύο δόσεις με μεσοδιάστημα 21 ημερών, ενώ στην περίπτωση που ένα παιδί έχει νοσήσει, η δεύτερη δόση -δηλαδή η πρώτη μετά τη νόσηση- χορηγείται μετά από τρεις μήνες.

Για τον εμβολιασμό, οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.