ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Pfizer – Α.Μπουρλά: «Είμαστε σε καλό σημείο ώστε την άνοιξη να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή»

«Οι χώρες θα μάθουν να ζουν με τον ιό, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη γρίπη»

Pfizer – Α.Μπουρλά: «Είμαστε σε καλό σημείο ώστε την άνοιξη να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στη «Le Figaro», δήλωσε πως η ζωή μπορεί σύντομα να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς μετά από την αναταραχή που έχει προκαλέσει η πανδημία εδώ και δύο χρόνια.

«Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξαναρχίσουμε μια κανονική ζωή. Είμαστε σε καλή θέση για να φτάσουμε εκεί την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας: διαγνωστικούς ελέγχους, πολύ αποτελεσματικά εμβόλια και τις πρώτες θεραπείες που μπορούν να ληφθούν στο σπίτι», ανέφερε ο Μπουρλά στη γαλλική εφημερίδα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, η Pfizer κατασκευάζει δύο από αυτά τα τρία εργαλεία.

Συγκεκριμένα, εκτός από την κατασκευή του κορυφαίου σε πωλήσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech SE, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία παρουσιάζει τώρα το αντιικό χάπι της.

Όπως έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές, το χάπι αυτό μειώνει σημαντικά τις νοσηλείες και τους θανάτους από την COVID-19.

Ο Μπουρλά, μάλιστα, συμμερίζεται την άποψη που έχουν εκφράσει άλλα στελέχη και επιστήμονες όσον αφορά στο γεγονός ότι η χαμηλότερη μολυσματικότητα της παραλλαγής Όμικρον και η αυξανόμενη κυριαρχία της αποτελούν σημάδια ότι η πανδημία θα μπορούσε σύντομα να περάσει σε μια ενδημική φάση.

Στη φάση αυτή, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, οι χώρες θα μάθουν να ζουν με τον ιό, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη γρίπη.

Ο ίδιος, πάντως, προειδοποιεί ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο νέος κορονοϊός θα εξαφανιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είχαμε τόσο πολλές εκπλήξεις από την αρχή της πανδημίας. Πιθανώς θα πρέπει να ζήσουμε για χρόνια με έναν ιό που είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άλμπερτ Μπουρλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.