«Τα κρούσματα φαίνεται να μειώνονται»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, μίλησε για τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» αναβάλλονται για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Ειδικότερα, είπε ότι τα ραντεβού του Παίδων Πεντέλης μετατίθενται για την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 και θα πραγματοποιηθούν στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας», ενώ οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ακριβή ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών.

Όσον αφορά στους ενήλικες, όποιοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών μπορούν, να επαναπρογραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους, εντός δύο ημερών, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα.

Για την πορεία της πανδημίας, η κ. Γκάγκα τόνισε τα εξής: «Τα κρούσματα φαίνεται να μειώνονται. Όμως, οι σκληροί δείκτες δεν έχουν ακόμα σταθεροποιηθεί, επομένως, θα πρέπει να έχουμε συνεχή επιτήρηση και να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί για να μπορέσουμε να βγούμε γρήγορα από αυτό το πανδημικό κύμα».

Ωστόσο, απέφυγε να κάνει εκτίμηση για το πότε αναμένεται να υποχωρήσει το κύμα της πανδημίας και πότε θα καταστεί ενδημικός ο ιός, λέγοντας τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προτιμώ να αφήσω αυτές τις εκτιμήσεις στους ειδικούς. Είμαι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Φυσικά, δεν θα φύγει ο κορωνοϊός από τη ζωή μας, θα παραμείνει πιθανότατα σαν γρίπη, όμως, δεν θα έχουμε αυτά τα πανδημικά κύματα που μας ταλαιπωρούν δύο χρόνια τώρα».