«Επείγοντα περιστατικά το βράδυ της Δευτέρας έμειναν χωρίς βοήθεια»

Άνευ προηγουμένου είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς πολλά από αυτά αποκλείστηκαν από το χιόνι που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στα νοσοκομεία της λεωφόρου Μεσογείων δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση, ενώ περιστατικά επείγοντα το βράδυ της Δευτέρας έμειναν χωρίς βοήθεια.

Σε αρκετά νοσοκομεία, όπως είπε ο κ. Γιαννακός, οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί είναι 4η βάρδια σερί, καθώς δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο όσοι θα άλλαζαν τη βάρδια, με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία των όσων δουλεύουν συνεχόμενα τόσες ώρες και τη φροντίδα που λαμβάνουν οι ασθενείς από ανθρώπους εξαντλημένους.

Στο ΚΑΤ οι δρόμοι μέσα στο νοσοκομείο και γύρω γύρω ήταν καλυμμένοι με χιόνι και μόνο ασθενοφόρα με αλυσίδες μπορούσαν να προσεγγίσουν. Στις 7 το βράδυ φάνηκε το πρώτο μηχάνημα και καθάρισε κάπως τους δρόμους. Ωστόσο πολλοί εργαζόμενοι έμειναν εκεί καθώς δε μπορούσαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους από το πάρκινγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο νοσοκομείο Σωτηρία επίσης οι δρόμοι ήταν σκεπασμένοι από χιόνι, και δε μπορούσε το φορτηγάκι να πάει το φαγητό στις κλινικές.