
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, εν μέσω της συζήτησης για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό έκρουσε «καμπανάκι» για τη σημερινή επιδημιολογική κατάσταση.
«Είμαστε ακόμη σε δύσκολη κατάσταση» τόνισε.
Όπως είπε, «πρέπει να ελαφρύνουν μερικά μέτρα, αλλά χωρίς να περάσουμε το μήνυμα ότι είμαστε ασφαλείς και ότι δεν χρειάζεται σε προσωπικό επίπεδο να εφαρμόζουμε μέτρα».
Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Λινού συνέστησε στους πολίτες να κάνουν «έξυπνες κινήσεις», όπως για παράδειγμα μέσα από περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και πολλαπλές εκδηλώσεις, προκειμένου οι άνθρωποι να μοιράζονται και να μην αναγκαστούν να συνωστίζονται πολλοί μαζί ταυτόχρονα.
Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι κλειστοί χώροι, υπενθυμίζοντας και τη σημασία της χρήσης της μάσκας.
Η Αθηνά Λινού έκανε λόγο για ένα «κλίμα αλαζονείας» που καλλιεργείται, κάτι που όπως είπε, «μόνο σε κακό θα μας βγάλει».
Αυτά, καθώς σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί για το ενδεχόμενο άρσης μέτρων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε ότι «θα ακολουθήσουμε την τάση όπως σε ολόκληρο τον κόσμο», προσθέτοντας ότι και η Ελλάδα οδεύει προς «αυτήν την κατεύθυνση», ήτοι της σταδιακής άρσης των μέτρων, «και στην εστίαση και στη διασκέδαση και στα γήπεδα».
Εντούτοις, σε ό,τι αφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, επεσήμανε: «Είπαμε πως πάμε προς μία χαλάρωση, αλλά σε ορισμένα πράγματα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική λογική».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.