«Ελπίζουμε ότι τα βίντεο μας θα βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει το ανθρώπινο σώμα»

Εκπαιδευτικό ινστιτούτο στις ΗΠΑ έχει γίνει viral στο TikTok καθώς ανεβάζει βίντεο με ανθρώπινα πτώματα για να μάθει ανατομία στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Οι τρεις επιστήμονες περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα ανθρώπινα όργανα, οστά και οργανικά συστήματα, ενώ τα κλιπάκια δεν είναι κατάλληλα για όσους έχουν αδύναμο στομάχι.

Εξηγούν στον κόσμο γιατί οι άνθρωποι αρρωσταίνουν από παθήσεις όπως εγκεφαλικά και εμφράγματα, εξηγώντας τους μηχανισμούς με τους οποίους λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα.

«Παρουσιάζουμε ακριβή ανατομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά, οργανικά συστήματα, μύες, όργανα, με τη βοήθεια αληθινών ανθρώπινων πτωμάτων» εξηγεί ο 47χρονος Τζέρεμι Τζόουνς.

«Ελπίζουμε ότι τα βίντεο μας θα βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει καλύτερα πώς λειτουργεί αυτό που όλοι μας έχουμε κοινό, το ανθρώπινο σώμα» λέει ο ιδρυτής του πρότζεκτ.

«Οι άνθρωποι μας ρωτούν διάφορα πράγματα. Κάποιοι αναζητούν εξηγήσεις είτε επειδή είναι περίεργοι είτε για τί ψάχνουν για κάποια ιατρική διάγνωση» λέει ο Τζέρεμι.

«Αρκετοί μας έχουν εκφράσει τις ευχαριστίες τους για την εκπαίδευση που προσφέρουμε και μάλιστα ζητάνε περισσότερα full time μαθήματα» αναφέρει ο 47χρονος επικεφαλής του Institute of Human Anatomy (Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανατομίας), στο Σολτ Λέικ Σίτι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

«Σκοπεύουμε να παρέχουμε στον κόσμο με υψηλής ποιότητας ανατομική και φυσιολογική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα να απομακρύνουμε το στίγμα που κάποιοι από τους ζωντανούς ίσως έχουν για το να μαθαίνουν από τους νεκρούς»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!