ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δείτε τους 6+1 λόγους που έχετε αυξημένη όρεξη

Για να μάθετε γιατί πεινάτε διαρκώς

Δείτε τους 6+1 λόγους που έχετε αυξημένη όρεξη

Μήπως νιώθετε έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό ή δεν δεν μπορείτε να σταματήσετε να τσιμπολογάτε όλη μέρα;

Φάγατε πριν από λίγο αλλά σκέφτεστε πότε θα ξαναφάτε;

Δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς. Η όρεξη και οι διακυμάνσεις της μέσα στην ημέρα, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μυαλό και το σώμα πολλές φορές συνεργάζονται για να μας οδηγήσουν να φάμε χωρίς στην πραγματικότητα να πεινάμε.

Δείτε 7 λόγους που έχετε αυξημένη όρεξη:

Δεν κοιμηθήκατε καλά το προηγούμενο βράδυ: Ο λίγος ύπνος συνδέεται με υψηλά επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, που είναι υπεύθυνη για την πρόκληση του αισθήματος πείνας.

Περιμένετε περίοδο: Οι γυναίκες που περιμένουν περίοδο παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης, η οποία αυξάνει το αίσθημα της πείνας και τις κάνει πιο ευαίσθητες.

Φάγατε πολύ το προηγούμενο βράδυ: Δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο να πέφτουμε στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι και το πρωί να πεινάμε ξανά.

Πίνετε αναψυκτικά διαίτης: Όταν πίνουμε αναψυκτικό ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα ότι ο οργανισμός θα δεχθεί θερμίδες. Επειδή όμως τα διαιτητικά αναψυκτικά δεν έχουν θερμίδες, ο εγκέφαλος «κινητοποιεί» το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα να θέλουμε να φάμε.

Δεν φάγατε καλό πρωινό: Αν παραλείψατε ή δεν φάγατε καλά στο πρωινό, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το κυριότερο γεύμα, τότε θα πεινάτε όλη την ημέρα.

Απλά βαριέστε: Όταν βαριόμαστε, ο εγκέφαλος ψάχνει τρόπους να αυξήσει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά. Ένας από αυτούς είναι το φαγητό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είστε στρεσαρισμένοι: Το έντονο στρες είναι γνωστό ότι «καταπονεί» το σώμα μας. Είναι φυσικό να νιώθουμε πεινασμένοι, όταν καταφέρνουμε να ηρεμήσουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.