ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τα εμφυτεύματα στήθους σώζουν ζωές (φωτό)

Τα εμφυτεύματα στήθους σώζουν ζωές (φωτό)

Ερευνητές στο αμερικανικό πανεπιστήμιο έκαναν μια σειρά βαλλιστικών δοκιμών, πυροβολώντας με περίστροφο εμφυτεύματα στήθους, για να δουν πόσο επηρεάζουν την τροχιά και την ταχύτητα της σφαίρας…

Το 2010, μια γυναίκα επέζησε από πυροβολισμό που δέχτηκε, χάρη στα εμφυτεύματα σιλικόνης στο στήθος της! Τα θραύσματα της σφαίρας έφτασαν σε απόσταση χιλιοστών από την καρδιά και άλλα ζωτικά όργανα και χωρίς το “πλαστικό” στήθος, δεν θα είχε επιβιώσει, όπως ανέφερε τότε ένας γιατρός από το Λος Άντζελες.

Οι ερευνητές στο αμερικανικό πανεπιστήμιο έκαναν μια σειρά βαλλιστικών δοκιμών, πυροβολώντας με περίστροφο εμφυτεύματα στήθους, για να δουν πόσο επηρεάζουν την τροχιά και την ταχύτητα της σφαίρας.

Οι πυροβολισμοί γίνονταν από απόσταση 2,5 μέτρων, ενώ μπροστά από τα επιθέματα είχε τοποθετηθεί ειδικό υλικό που μοιάζει με τους μυς του ανθρωπίνου σώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν και σε επιστημονικό περιοδικό, δείχνουν ότι τα εμφυτεύματα μπορούσαν να σταματήσουν τη σφαίρα από το να εισχωρήσει άλλα δέκα εκατοστά στο ανθρώπινο σώμα. Επιπλέον, άλλαζαν και την τροχιά της σφαίρας, εκτός από το να μειώνουν την ταχύτητά της, σαν να επρόκειτο για αερόσακους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.