ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΙΣΑ: Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού κινδυνεύει να μείνει υγειονομικά ακάλυπτο

ΙΣΑ: Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού κινδυνεύει να μείνει υγειονομικά ακάλυπτο

Να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους «χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να κινδυνεύει να μείνει υγειονομικά ακάλυπτο», ζητεί από το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Όπως επισημαίνει, η απόλυση εκατοντάδων ιατρών από τις Μονάδες του πρώην ΙΚΑ θα προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στις Μονάδες Υγείας, στερώντας από τους πολίτες το αξιόμαχο και έμπειρο αυτό ιατρικό δυναμικό και τινάζοντας στον αέρα το νέο σύστημα πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, οι ασθενείς θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι ίδιοι την επίσκεψη στον γιατρό που έχουν ανάγκη, κάτι που είναι άδικο και δυσβάσταχτο ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί να μην απολυθεί κανένας ιατρός και να γίνει επαναφορά των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των παθολόγων, παιδιάτρων και γενικών ιατρών όπως ίσχυαν μέχρι 31-7-2018, παράλληλα με την εφαρμογή του νέου συστήματος για το οποίο θα πρέπει το υπουργείο να συζητήσει με τους ιατρικούς φορείς για τον τρόπο εφαρμογής του, προκειμένου να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

«Ζητούμε ελεύθερη επιλογή γιατρού και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους ασθενέστερα οικονομικά ασθενείς, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο με το νέο σύστημα, καθώς αποκόπτονται από τον εξειδικευμένο ιατρό που έχουν ανάγκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει, το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα πρέπει να καλύπτει ισότιμα όλους τους ασθενείς, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας, και να αντιμετωπίζει με σεβασμό τον ιατρικό κόσμο, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό της χώρας, με αξιοπρεπείς και δίκαιους όρους εργασίας, προς όφελος του ασθενούς και της δημόσιας υγείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.