ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα – 530 συνολικά – 18 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 35 νέα κρούσματα –  530 συνολικά – 18 διασωληνωμένοι

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κ. Τσίοδρας, στην Ελλάδα υπάρχουν 35 νέα κρούσματα ενώ διασωληνωμένοι βρίσκονται οι 35. Τα συνολικά κρούσματα έφτασαν τα 530.

Οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται σε 13 . Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο 13ος ήταν άνω 80 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 76 έτη. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και μία γυναίκα άνω των 90 ετών, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόμαστε εντός μαθηματικών προβλέψεων. Επιπλέον επισήμανε ότι 19 συνάνθρωποι μας έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το 54% είναι άνδρες, ενώ το 47% εξ αυτών είναι άνω των 65 ετών.

Συνολικά στην Ελλάδα, 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, και οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80. Ο μέσος όρος των ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή ήταν τα 76 έτη.

Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό».

Όσον αφορά τους καπνιστές, ανέφερε ότι τα πρώτα πειραματικά δεδομένα ενισχύουν τις θεωρίες πως το κάπνισμα ενισχύει την πιθανότητα νόσησης από τον ιό.

«Υψίστης σημασίας είναι η προστασία του υγιεινομικού προσωπικού της χώρας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε τι συμβαίνει στην Ισπανία αναφέροντας ότι «οι φίλοι Ισπανοί γιατροί έφτασαν να δίνουν προτεραιότητα στα περιστατικά ανθρώπων που δείχνουν να έχουν πάνω από 2 χρόνια προσδόκιμο [ζωής]».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζοντας απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους. Είναι άδικο για όλους αυτούς που τηρούν το μήνυμα κάποιοι άλλοι απερίσκεπτα να χαλούν την εικόνα και να γίνονται φορείς της μετάδοσης του ιού στην κοινωνία, τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.