ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας για τα πιθανά φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας για τα πιθανά φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, απαντώντας σε ερώτηση για το φάρμακο για τον COVID-19, εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η θεραπεία του ιού είναι ένα επιστημονικό θέμα, ενώ γίνονται κλινικές μελέτες με αυστηρά πρωτόκολλα σε παγκόσμιο επίπεδο για να ανιχνευθεί ποιος και πότε ωφελείται περισσότερο από την θεραπεία.

«Φαίνεται πως ωφελούνται περισσότερο από τη θεραπεία άνθρωποι που βρίσκονται στα μέτρια προς σοβαρά στάδια της νόσου, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αρκετά. Για αυτό και συμμετέχουμε σε κλινικές μελέτες. Είναι ένας καινούργιος ιός, θέλουμε περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για να απαντήσουμε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις».

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως είναι πολύ πρώιμο να πούμε ότι πρέπει να πάρει κάποιος έγκαιρα εντός 48ωρου θεραπεία όπως δίνεται για την γρίπη και ιδιαίτερα με φάρμακα που είναι τοξικά και θέλουν ιατρική παρακολούθηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο κόσμο, ένα προκρίνεται στις κλινικές μελέτες με βάσει την εργαστηριακή του αποτελεσματικότητα, με όσα έχουμε δει σε εργαστήριο σε πειράματα και όχι σε ανθρώπους τόσο. Αυτό αποτελεί μέρος των περισσότερων κλινικών μελετών. Όλα τα άλλα φάρμακα είναι στο στάδιο της κλινικής μελέτης και της κλινικής εμπειρίας. Τα δεδομένα για το φάρμακο από την Ιαπωνία δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά. Παρόλα αυτά έχει γίνει επικοινωνία για το αν υπάρχει διαθεσιμότητα και αν πρέπει να έρθει στην πατρίδα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.