ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε πως θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα εν μέσω κορωνοϊού

Δείτε πως θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα εν μέσω κορωνοϊού

Οι λοιμωξιολόγοι, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνιστούν σχολαστικά μέτρα ατομικής υγιεινής. Ωστόσο δε πρέπει να ξεχνάμε να φροντίζουμε και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί προτείνουν αναφορικά με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος να ακολουθούμε 4 απλά βήματα που θα θωρακίσουν τον οργανισμό μας απέναντι στις λοιμώξεις και τις ασθένειες και θα τον διατηρήσουν σε καλή κατάσταση απέναντι και στην πανδημία κορωνοϊού COVID-19, ώστε κι αν ακόμη μολυνθούμε από τον ιό να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για την υγεία μας.

Ειδικότερα οι ειδικοί προτείνουν:

  • Καλό φαγητό κι αποφυγή αναψυκτικών με ζάχαρη
  • Σωματική άσκηση
  • Αποφυγή ναρκωτικών, τσιγάρου και αλκοόλ
  • Σωστό και επικαιροποιημένο πρόγραμμα εμβολιασμού

Ποιες τροφές ενισχύουν την υγεία
Όπως αναφέρει η Γερμανίδα διατροφολόγος, Έυα-Μαρία φομ Μπρουχ, θα πρέπει να φροντίσετε να τρώτε τα ακόλουθα superfood, για να προλάβετε την ασθένεια και να νιώθετε καλά:

Καρότα: Περιέχουν βιταμίνη C και είναι γεμάτα καροτενοειδή. Έτσι, έχουν αντιοξειδωτική δράση και έχουν υποστηρικτική δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που επιτρέπει στο δέρμα και στο βλεννογόνο να είναι υγιή και να αποφεύγετε το κρύωμα. Επίσης, το σπανάκι περιέχει πολύ σίδηρο.

Ξηροί καρποί: Περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και ο χαλκός. Η κατανάλωση ξηρών καρπών συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Λάχανο: Πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και σελήνιο κι έτσι είναι ιδανικό για την άμυνα του οργανισμού.

Πατάτες: Παρά την κοινή πεποίθηση για το αντίθετο, περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, κάτι που τις καθιστά έξοχο συμπλήρωμα για τη μάχη κατά του κρυώματος.

Ψάρι: Είναι πλούσια σε βιταμίνη B, ψευδάργυρο και σελήνιο, συστατικά βασικά για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

  • Σωματική άσκηση
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν χρειάζονται όργανα γυμναστικής. Οι ειδικοί συνιστούν να γυμνάζετε όσο το δυνατόν περισσότερες μυϊκές ομάδες και πάντα να ξεκινάτε τη γυμναστική σας με καλό ζέσταμα. Το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες είναι μια καλή λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.