ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κορωνοϊός: 95 νέα κρούσματα – 1.156 συνολικά – 38 οι νεκροί – «Παρατείνεται το “λουκέτο” στα μαγαζιά»

Κορωνοϊός: 95 νέα κρούσματα – 1.156 συνολικά – 38 οι νεκροί – «Παρατείνεται το “λουκέτο” στα μαγαζιά»

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώσε για τις εξελίξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πλέον τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.159, καθώς άλλοι 95 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 69 απ’ αυτούς, ενώ οι νεκροί είναι 38.

Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωνοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Όπως είπε, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, υπάρχουν καλές εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι αυτές οι εξελίξεις εξαρτώνται από τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Τόνισε για άλλη μία φορά ότι οι ερχόμενες εβδομάδες θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, ενώ υπογράμμισε ότι «η εικόνα των θανάτων είναι σημαντική και έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία».

Ο αγώνας είναι μαραθώνιος, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας, εφιστώντας την προσοχή στην ευλαβική τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Ν. Χαρδαλιάς: «Παρατείνεται το κλείσιμο των μαγαζιών»

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται.

Τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται καθημερινά προς την αποτελεσματικότητά τους.

Που παρατείνονται τα μέτρα:

  • Καταστήματα σε όλη την επικράτεια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 11 Απριλίου.
  • Παρατείνονται τα μέτρα στους χώρους λατρείας.
  • Η καραντίνα των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά θα συνεχιστεί για ακόμη μία εβδομάδα

Παρακολουθείστε ζωντανά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.